Hlavní obsah

Ex-pardubičtí Sýkora a Průcha si zahrají NHL

PRAHA

Ex-pardubičtí hráči Petr Sýkora a Petr Průcha se udrželi v prvním týmu zámořské hokejové NHL a ve středu v noci zahájí slavnou soutěž v dresu Washingtonu, resp. New Yorku Rangers. Sýkora přitom do Washingtonu po tahanicích s Pardubicemi přicestoval až minulý pátek a odehrál jen dva poslední přípravné zápasy Capitals.

Článek

Se Sýkorou ve Washingtonu počítají do dvou nejlepších útoků, měl by hrát na pravém křídle druhé formace se zkušenými Casselsem a Friesenem. Petr Sýkora už NHL okusil, dva zápasy odehrál v dresu Nashvillu v sezóně 1998/99.

Na farmu Washingtonu naopak putovali český obránce Jakub Čutta a slovenský útočník Miroslav Zálešák. Novou posilou Capitals se stal brankář Brent Johnson, jehož umístil na listinu volných hráčů Vancouver.

V dresu Jezdců z New Yorku naskočí do NHL Petr Průcha. Mladý útočník přestál i poslední zúžení týmu v tréninkovém kempu a udržel se ve čtyřiadvacetičleném kádru pro zahajovací utkání ve Philadelphii. Společně s Průchou, který vstřelil gól v posledním nedělním přípravném zápase Jezdců, je v týmu dalších pět českých hráčů - Jaromír Jágr, Martin Ručinský, Martin Straka, Marek Malík a Michal Rozsíval.

Na soupisce Rangers je i obránce Dale Purinton, ten ale dostal desetizápasový disciplinární trest za sobotní faul na nováčka z Bostonu Coltona Orra. Tomu se Purinton snažil podle internetové stránky kanadské televize TSN vydloubnout oko.

New York Rangers zahájí ve středu večer novou sezónu duelem ve Philadelphii, Washington přivítá Columbus Blue Jackets. Celkem je na soupiskách celků NHL pro zahajovací utkání 41 českých hokejistů.

Reklama