Hlavní obsah

Fantastický reflex. Švédský drsňák zachránil Canucks od gólu v posledním možném okamžiku

Vancouver

Jde z něj strach, na loňském světovém šampionátu vyřadil švédský obránce Alexander Edler ze hry ošklivým faulem kanadskou hvězdu Erica Staala, zkraje nového ročníku NHL si zase vyšlápl na českého mladíka Tomáše Hertla, kterému po jeho zákroku odlétla přilba. Ve Vancouveru si však jeho služeb nesmírně cení. Před bránou umí uplatnit tvrdost a má také výtečný reflex, o čemž se ve středu večer přesvědčili v zámořské soutěži i hokejisté Minnesoty.

Foto: Marilyn Indahl, Reuters

Hokejisté Vancouveru Canucks se radují z gólu proti Minnesotě.

Článek

V závěru druhé třetiny se v přesilovce dostal útočník Wild Zach Parise do velké šance. Z dorážky dokázal překonat brankáře Eddieho Lacka, přesto gól neslavil. Za šestadvacetiletého gólmana zaskočil Edler, který úžasným a pohotovým zákrokem "vymetl" holí kotouč z brankové čáry.

Urostlý bek zabránil jistému gólu v hodně důležitý okamžik. V tu chvíli totiž drželi Canucks těsný náskok 2:1. Místo vyrovnání navíc záhy udeřilo na druhé straně, když se gólem do šatny prosadil Zack Kassian. V závěrečné části pak Vancouver zvýraznil své vedení a nakonec zvítězil v Minnesotě jasně 5:2.

I díky Edlerovi tak Vancouver živí naději na účast v play off. V tabulce Západní konference je desátý s čtyřbodovou ztrátou na osmý Phoenix, který má však zápas k dobru.

Reklama

Související témata: