Hlavní obsah

Finský útočník Aho se v NHL upsal Carolině až do roku 2032

Lepší dárek k 26. narozeninám nejspíš finský hokejový útočník Sebastian Aho nedostal. Budoucnost v NHL spojil i dál s Carolinou, kde působí od příchodu do zámoří. Ve středu, v den svých šestadvacetin, podepsal s vedením Hurricanes novou osmiletou smlouvu za celkem 78 milionů dolarů (téměř 1,7 miliardy korun), která začne platit od sezony 2024/25. Klub o dohodě informoval na webu.

Foto: Profimedia.cz

Finský hokejový útočník Sebastian Aho spojil další budoucnost v NHL s Carolinou, kde působí od příchodu do zámoří.

Článek

Pětadvacetiletý Aho má před sebou ještě rok z celkově pětiletého kontraktu, podle něhož má plat v průměru takřka 8,5 milionu dolarů ročně. V roce 2019 mu jakožto chráněnému volnému hráči nabídl pětiletou smlouvu na 42,295 milionu dolarů Montreal, Hurricanes však nabídku dorovnali. S novou smlouvu si Aho polepší na 9,75 milionu za sezonu.

Vicemistr světa z roku 2016 Aho byl v základní části minulé sezony druhým nejproduktivnějším hráčem týmu a suverénně jeho nejlepším střelcem. Za 75 startů si připsal 67 bodů díky 36 gólům a 31 asistencím. O čtyři body ho předčil pouze český útočník Martin Nečas, jenž však odehrál všech 82 zápasů dlouhodobé fáze.

Jaký plat by mohl brát Martin Nečas při podpisu nové smlouvy? Diskuse z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Během play off pak přidal rodák z Raumy Aho v 15 utkáních 12 bodů díky pěti brankám a sedmi nahrávkám. Hurricanes prošli podruhé za posledních pět sezon do finále Východní konference, tam už však měla navrch Florida, která postoupila po výsledku 4:0 na zápasy.

Nečas patří k modemanům v NHL. Kolik má obleků- Diskuse v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Celkem odehrál Aho, jehož si vybrali zástupci Caroliny při draftu NHL v roce 2015 ze 35. místa, v základní části za sedm sezon 520 zápasů a nastřádal 468 bodů (218+250). V gólech a bodech je pátým hráčem klubové historie. Ve vyřazovacích bitvách odehrál dosud 63 duelů a zaznamenal 58 bodů (23+35).

Reklama

Související témata: