Hlavní obsah

Frajer Ovečkin! V Ottawě překonal další rekord NHL, před zápasem potěšil krásným gestem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ottawa/Praha

Dvěma góly pomohl svému Washingtonu k triumfu 7:5 na ledě Ottawy a v historické tabulce střelců NHL ztrácí se 737 přesnými zásahy už jen čtyři trefy na čtvrtého Bretta Hulla. Ruský hokejový kanonýr Alexandr Ovečkin však v pondělí večer v kanadském hlavním městě potěšil i jedním nehokejovým gestem.

Foto: Justin Tang, ČTK/AP

Kapitán Washingtonu Alexandr Ovečkin oslavuje svůj druhý gól na ledě Ottawy.

Článek

Na zápas do Canadian Tire Centre dorazila z Quebecu Honley Courtneyová, fanynka Capitals. Aby viděla Alexandra Ovečkina naživo, musela zdolat tři tisíce kilometrů dlouhou cestu. A do hlediště usedla s transparentem, na kterém žádala kapitána Washingtonu o selfíčko.

Ovečkin si Honley všiml už při předzápasovém rozbruslení a svou reakcí ji musel šokovat. Místo společné fotky totiž fanynce rovnou věnoval svou hokejku.

V samotném utkání pak dvakrát skóroval a už v 84. venkovním zápase se tak dočkal alespoň dvougólového představení, čímž překonal rekord Waynea Gretzkyho v NHL.

Ovečkin zažívá nejlepší vstup do sezony od roku 2009. Po šesti duelech má na svém kontě 12 bodů, což jej řadí na druhé místo tabulky produktivity. Se sedmi vstřelenými góly pak kraluje střelcům.

Reklama