Hlavní obsah

Frolík má v NHL nové angažmá

Český hokejový útočník Michael Frolík podepsal jako nechráněný volný hráč v NHL roční smlouvu s Montrealem na 750 tisíc dolarů. Dvaatřicetiletý kladenský odchovanec naposledy působil v Buffalu. Vítěz Stanleyova poháru s Chicagem z roku 2013 výrazně slevil ze svých finančních požadavků, protože mu skončila pětiletá smlouva na 21,5 milionu dolarů.

Foto: Jeffrey T. Barnes, ČTK/AP

Michale Frolík ještě v dresu Buffala.

Článek

Tu uzavřel v červenci 2015 s Calgary také jako nechráněný volný hráč. V uplynulém ročníku jej Flames na začátku ledna poslali do Buffala výměnou za právo výběru ve čtvrtém kole letošního draftu.

Za Buffalo sehrál Frolík 19 utkání a připsal si čtyři body za gól a tři asistence. Předtím v sezoně za Calgary nasbíral v 38 duelech deset bodů za pět branek a stejný počet přihrávek.

Frolíka draftovala v roce 2006 v prvním kole na 10. místě Florida, za kterou začal hrát od ročníku 2008/09 po dvou letech strávených v Rimouski v QMJHL. Celkem má v NHL za Panthers, Chicago, Winnipeg, Calgary a Buffalo 850 zápasů a 384 bodů za 159 branek a 225 asistencí. V play off má na kontě ze 47 utkání 19 bodů za sedm gólů a 12 přihrávek.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: