Hlavní obsah

Frolík zařídil důležitou výhru, v tréninku si bere příklad z Jágra

Marek Burkert (Philadelphia)Sport.czPrávo

Potřebovali dobrý výsledek a Michael Frolík jim ho nakonec zajistil. Hokejisté Calgary se rychle vzpamatovali z detroitského debaklu a v dalším venkovním utkání porazili Philadelphii 5:4 v prodloužení. Posledním, kdo se v zápase dotkl puku, byl právě český útočník druhé formace Flames.

Foto: ČTK

Michael Frolík(vpravo) se raduje z vítězného gólu v utkání s Philadelphií společně se spoluhráčem Markem Giordanem.

Článek
Fotogalerie

Po tom, jak se zápas vyvíjel, jsou to pro vás zlaté dva body...

S tím průběhem spokojení být nemůžeme, prohrávali jsme už 1:3, ale ukázali jsme trochu charakter a doufám, že nás to nakopne. Naše přesilovka a tři góly od Monahana nás vrátili do zápasu. Je to velká výhra.

V posledních domácích zápasech jste byli schopni soupeřům nasypat spoustu gólů a pak přijedete do Detroitu a dostanete osmičku, zamávalo to s vámi?

Je to z naší strany takové nahoru a dolů. Sebevědomí sice roste, ale pořád můžeme být lepší v obraně, necháváme soupeřům zbytečně moc šancí a hodně inkasujeme. Problém se střílením gólů mít snad nebudeme, ale musíme lépe bránit.

Co vy osobně, je start sezóny podle vašich představ?

Čím jsem starší, tak mám začátky pomalejší, ale já už se nesnažím moc koukat na statistiky, spíš pomoci týmu. Když dám ale gól, tak je to samozřejmě super. A zvlášť takhle důležitý. Oni nás v prodloužení motali ve třetině, ale pak jsem dostal od beka puk do středního pásma. Viděl jsem, jak na mě jede Voras, tak jsem to dal Backlundovi, vzniklo tam krátké přečíslení 2 na 1 a on mi to hezky hodil zpátky...

Za ty roky v Calgary už se zdá, že byste mohli hrát se švédským centrem skoro poslepu, cítíte to tak?

My hrajeme ještě s Tkachukem, který byl ale suspendován, tak jsem se přesunul na levé křídlo a nastoupil s námi Brouwer. Bylo to trochu jiné, ale jinak jsme s Backlundem a s ‚Chuckiem' opravdu sehraní. Cítím se s nimi komfortně. Samozřejmě to musíme odmakat, ale snad máme budoucnost.

V kabině sedíte hned vedle Jaromíra Jágra, jak teď po čtvrtině sezóny vidíte jeho přínos pro Calgary?

Spekulace, že k nám přijde, probíhaly už v létě, ale až když začala sezóna, tak vedení říkalo, že je možnost, že tu bude, což byla super zpráva. Měl jsem s ním možnost hrát jen trochu v nároďáku a na Kladně. Je užitečné ho ale pozorovat, jakou má rutinu, jak pracuje.

I ze zápasu ve Philadelphii ale bylo znát, že ve třetí formaci moc vytížený není a na přesilovku se dostane jen minimálně.

Vím, že je s tím docela spokojený a počítá, že bude hrát kolem 13 - 15 minut, tak mu to vyhovuje. Těžko říct, jak je domluvený s trenérem, to je mezi nimi, ale podle mě se jeho čas na ledě bude postupem zvyšovat. Ono to není jednoduché i kvůli tomu zranění, které měl před několika málo dny.

Chodí si k vám Jágr ještě pro rady ohledně klubového dění?

Když něco potřeboval, tak jsem mu samozřejmě řekl, co a jak, ale to se týkalo třeba restaurací, protože byl skoro celou dobu na hotelu kousek od naší haly. On je dost zkušený a vyměnil dost těch měst, že nějakou extra pomoc nepotřeboval.

Co vaše partnerky, jak si sedly?

Já bych to asi nějak nerozebíral. Víme, že se něco v novinách napsalo, ale bulvár si to vždycky překroutí, jak potřebuje.

Jste s Jágrem hodně v kontaktu i mimo led?

Víte, ono je to tak, že já už mám rodinu a se spoluhráči, se kterými jsem dopoledne, nebo večer na zimáku, už se tolik nevídám. To jde každý radši domů. Ale na tripech, jako je tenhle, spolu chodíme na večeře a trávíme víc času.

Tripy do západní Kanady jsou u týmů z Východní konference NHL vždycky považovány za prubířský kámen sezóny, jak se naopak vám hraje ve Philadelphii, New Yorku, nebo Washingtonu?

Teď máme za sebou druhý zápas šesti, které odehrajeme během 11 dnů. Někdy je sice příjemné, jak se říká: vypadnout z baráku, ale pak ke konci už je to docela dlouhé. Kolektivní smlouva nám ale naštěstí zaručila, že na pokojích jsme sami a máme klid, takže vám tam nikdo nešustí, nechrápe a ani nepřepíná televizi.

Reklama

Související témata: