Hlavní obsah

Galapředstavení české lajny v Bostonu! Krejčí, Pastrňák a Zacha zářili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výtečný večer prožilo trio českých hokejistů v dresu Bostonu Bruins. Pavel Zacha, navrátilec David Krejčí a David Pastrňák v přípravě na NHL poprvé společně nastoupili v první útočné formaci a ve druhé třetině utkání s New Yorkem Rangers zařídili obrat z 1:3 na 4:3. Nakonec Medvědi zvítězili ve slavné Madison Square Garden 5:4. Zacha s Pastrňákem zapsali každý po třech bodech, Krejčí zakončil zápas s dvěma body.

Foto: Julia Nikhinson, ČTK/AP

David Pastrňák v zápase s Rangers zaznamenal tři body za gól a dvě přihrávky.

Článek

Čeští hokejisté ve službách Bostonu byli k nezastavení. V první třetině sice bodově mlčeli a Rangers odskočili do vedení 3:1, ale už 36 vteřin po začátku druhé třetiny odstartoval Zacha kanonádu, na kterou nebyli domácí připraveni.

Pětadvacetiletý český útočník vypíchl na červené čáře puk Troubovi a v samostatném úniku pádil na slovenského gólmana Jaroslava Haláka, kterého parádní ranou prostřelil. O pár minut později právě u Zachy začala akce, kterou po přesné přihrávce Krejčího zakončoval střelou z ostrého úhlu Pastrňák. Bylo vyrovnáno 3:3.

Obrat ve 36. minutě dokonal Krejčí, který se do sestavy Bostonu vrátil po ročním působení v Olomouci, a opět u toho byla celá česká trojice. Zacha ve středním pásmu naservíroval puk Pastrňákovi který po lehké stahovačce poslal puk na hokejku Krejčího, který ho dokázal usměrnit do sítě.

Ve třetí části sice dokázali Rangers vyrovnat, po přihrávce Libora Hájka se prosadil Kaapo Kakko, ale Pastrňák svou druhou asistencí v zápase našel Mikea Reillyho, který upravil skóre na konečných 5:4 pro Boston.

Právě "Pasta" si po zápase pochvaloval obnovenou spolupráci s parťákem Krejčím. "Odmalička jsem k němu vzhlížel, takže je to pro mě vždycky trochu speciální. Určitě s ním hraju moc rád," řekl.

"Je to sranda. Jsme malá země a je super mít v týmu tolik Čechů," pochvaloval si spolupráci českého tria havířovský rodák. Poklonu vysekl i spoluhráči Zachovi. "Všichni víme, co Pavel dokáže, překvapilo mě ale, jak rychlý dokáže být," chválil ho.

Přiznal, že zpočátku se musel přizpůsobovat tempu. "Potom jsem se ale našel a bylo to dobré. S Pavlem (Zachou) nám ještě chybí nějaké tréninky, přesto si myslím, že jsme jako útok hráli docela obstojně," hodnotil duel Pastrňák.

Reklama