Hlavní obsah

Gólman dřímal. Kojotům v NHL pomohl laciný gól v oslabení

Dlouho byl Jonathan Bernier v bráně Toronta k nepřekonání, nakonec ale právě jeho kiks byl na počátku obratu Arizony, který v pokračování NHL vyhrála 3:1. Od 17. minuty sice prohrávala, ale po pěti sekundách poslední dvacetiminutovky v oslabení Oliver Ekman-Larsson z vlastní poloviny nahodil puk obloučkem na branku a ten skončil za zády gólmana, který do té doby zlikvidoval 32 střel.

Foto: Frank Gunn, ČTK/AP

Oliver Ekman-Larsson (23) z Arizony ani nechce věřit, že překonal brankáře Toronta Jonathana Berniera.

Článek
Fotogalerie

"Ještě zbývalo 23 sekund ze soupeřovy přesilovky, takže když jsem dostal puk, poslal jsem ho co nejdál od naší branky. Takové střely se brankářům chytají těžce," vtipkoval bek Arizony. "Takhle jsem gól ještě nikdy nedal."

Krátce na to - ve 44. minutě - načapal gólmana nepřipraveného i Martin Hanzal. Osmým gólem v sezóně dovršil obrat. Český útočník po vyhraném vhazování skóroval střelou z nulového úhlu. Náskok pak pojistil tři a půl minuty před sirénou v přesilovce Sam Gagner, u jehož zásahu si připsal asistenci Martin Erat.

"Samozřejmě nás srazily dva naprosto laciné góly. Jeden dal soupeř nahozením z vlastní modré čáry, druhý zase střelou z brankové čáry. Byly to trestuhodné chyby," zlobil se kouč domácích Peter Horachek na dřímajícího brankáře. "Při tom prvním gólu Bernier možná neviděl, snad myslel, že puk poletí někam kolem mantinelu. Ale tady nelze hledat výmluvy, jeho práce je chytat a on měl tenhle puk mít," dodal trenér.

Reklama

Související témata: