Hlavní obsah

Goodenow rezignoval na post šéfa asociace hráčů NHL

TORONTO

Týden poté, co v zámořské NHL skončila výluka, odešel z čela hráčské asociace NHLPA její šéf Bob Goodenow. Kontroverzní funkcionář, který měl podle mnohých podíl na tom, že jednání o ukončení výluky dlouho nevedla k úspěchu a nakonec přinesla hráčům mnohem horší podmínky, v asociaci působil přes patnáct let.

Článek

Goodenow se rozhodl opustit post výkonného ředitele i své místo v radě NHLPA po rozhovoru s dalšími členy exekutivy, která jednala o budoucnosti organizace. Jeho nástupcem byl jmenován Ted Saskin, který dosud zastával funkci jednoho z ředitelů asociace se zaměřením na obchodní záležitosti.

"Po završení jednání a schválení nové smlouvy jsme se shodli, že tohle je nejvhodnější řešení pro budoucnost," uvedl Goodenow, který si nepadl do oka s komisionářem NHL Garym Bettmanem. Jejich špatné vztahy zřejmě přispěly k tomu, že se obě strany nemohly dohodnout a soutěž poprvé v historii přišla o celou sezónu.

"Jsem rád, že jsem měl tu příležitost sloužit přes patnáct let hráčům," prohlásil Goodenow, který měl smlouvu ještě na tři roky.

Reklama