Hlavní obsah

Gudas zmasíroval Marchanda, Noskovi nadávali. A Florida si ověřila: Na Boston máme

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stačilo jedno střídání a Brad Marchand zjistil, že si ten zápas asi moc neužije. Obránce Floridy Radko Gudas se útočníkovi Bruins věnoval se skutečnou péčí a během necelé půlminuty ho zválcoval, jak se patří. Hokejistům Panthers se odhodlání vyplatilo, díky výhře 6:3 srovnali stav série prvního kola play off a teď budou mít dvakrát výhodu domácího ledu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih druhého utkání Boston - Florida v 1. kole play offVideo: sntv

 
Článek

„Stoprocentně věříme, že můžeme uspět. Sice jsme až osmí nasazení, ale první zápas byl z velké části vyrovnaný. Víme, že můžeme podávat dobré výkony," říkal Gudas před druhým bostonským duelem. I to, jak zvalchoval jednoho z klíčových hráčů soupeře, podpořilo bojovnou náladu na floridské střídačce. A bostonská suverenita se vytratila, David Pastrňák končil zápas s bilancí 0+0 a dvěma minusovými body.

„Měli jsme v sobě víru, i když jsme věděli, že to bude složitý úkol. Ale proč bychom jim měli tu sérii odevzdat? Můžeme hrát úspěšně s kýmkoliv," tvrdil útočník Floridy Matthew Tkachuk.

Ve druhé třetině stačil Boston ještě dvakrát srovnat, ale otřásla jím přesná střela Brandona Montoura jen 22 sekund po startu třetí části, která zacloumala i sebevědomím švédského brankáře Linuse Ullmarka. Inkasoval ještě dvakrát, šestý gól Panthers padl při power play a bylo vymalováno. „Nedokázali jsme se vrátit k naší hře, ztráty puku byly katastrofální. To se nám obvykle nestává," nechápal bostonský kouč Jim Montgomery.

Závěr ještě ovládla frustrace, z níž bylo patrné, jak Gudas, který měl v utkání pět hitů, soupeřům pije krev. Při potyčce u mantinelu strhnul českému obránci přilbu Derek Forbort, kterého pak řízek s číslem 7 tvrdě složil u mantinelu. Po snížení Taylora Halla na konečných 3:6 konflikt pokračoval a oba aktéři plus domácí Nick Foligno inkasovali desetiminutové tresty za nesportovní chování. A další tři desítky padly ještě těsně před koncem po rvačkách.

Panthers měli zase výhrady vůči Tomáši Noskovi, který u hrazení vystrčil loket proti hlavě Erica Staala a v přerušené hře si za to vyslechl z floridské střídačky spoustu peprných výrazů.

Hokejový pořad Příklep s útočníkem Caroliny Martinem Nečasem.Video: Sport.cz

"Musíme se zlepšit, protože mají opravdu dobrý tým," uznal Marchand, kterému na vyrovnávací gól v oslabení namazal floridský Anthony Duclair. Když byl na ledě Gudas, dýchalo se bostonskému útočníkovi podstatně hůř.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.