Hlavní obsah

Hájkovu euforii zničil nešťastný moment. Kruté, nevypadá to s ním dobře, lituje ho kouč

New York/Praha

Zanechal skvělý dojem, oslavil premiérovou trefu v NHL, jenže jeden nešťastný okamžik vzápětí všechnu euforii zničil. Český hokejový obránce Libor Hájek sice po svých prvních zápasech za New York Rangers v nejlepší soutěži světa slyšel na sebe samou chválu, ale v závěru duelu s New Jersey si po ostrém střetu s Blakem Colemanem u mantinelu zranil rameno a sezona pro něj nejspíš skončila.

Foto: Bill Kostroun, ČTK/AP

Český obránce NY Rangers Libor Hájek (v modrém) mezi Blakeam Colemanem (20) a Ericem Tangradim (34) během třetí třetiny utkání NHL mezi NY Rangers a New Jersey.

Článek

„Nevypadá to s ním dobře," sdělil listu New York Post neradostnou zprávu kouč Rangers David Quinn před čtyřzápasovým venkovním tripem, který začíná v pondělí v noci v Edmontonu.

„Pochopitelně je (Hájek) velmi zklamaný. Je to hodně kruté. Hrál výborně. Dáte svůj první gól a dvě střídání poté pro vás skončí zápas. A nejspíš i celá sezona. To je tvrdá rána," soucítí s jedenadvacetiletým českým zadákem trenér.

Hájek se do organizace Rangers dostal po loňském trejdu z Tampy, odehrál za Wolf Pack všech 58 zápasů v sezoně, v nichž si připsal 5 asistencí a 36 trestných minut. Poslední únorový den se dočkal povolávacího rozkazu do prvního týmu Rangers, který prochází generační obměnou, a svoji šanci využil skvěle.

Na jeho výkony pěl ódy i hvězdný gólman Henrik Lundqvist. „Miluju jeho hru. Výborně bruslí a předvádí spoustu dobrých věcí. Byla radost se na něj dívat," smekla švédská legenda.

Chválou nešetřil ani trenér: „Je to kluk, který chce dělat lidem radost. Přišlo mi, že po trejdu k nám chtěl všechny ujistit, že jsme udělali dobré rozhodnutí a trochu ho to svazovalo. Když udělal chybu, tak to bylo hned ´sorry, sorry´. myslím, že si na sebe nakládal velký tlak. Když ale zjistil, že tohle není nutné, všechno se otočilo."

Reklama

Související témata: