Hlavní obsah

Hall s Folignem míří výměnou za beky Mitchella a Regulu z Bostonu do Chicaga

Hokejoví útočníci Taylor Hall a Nick Foligno opouštějí Boston, v zámořské NHL budou nově hájit barvy Chicaga. Bruins získali při výměně jako náhradu dva obránce - Iana Mitchella a Aleca Regulu. Oba týmy informovaly o dohodě na klubových webech.

Foto: Lynne Sladky, ČTK/AP

Útočník Taylor Hall (71) se stěhuje z Bostonu do Chicaga.

Článek

Jednička draftu z roku 2010 a dvojnásobný mistr světa Hall odehrál v minulé sezoně za Bruins, kteří jasně ovládli základní část, 61 utkání a připsal si 36 bodů za 16 branek a 20 asistencí. V play off pak přidal vítěz Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče základní části (2017/18) za sedm duelů osm bodů (5+3).

Celkem má jednatřicetiletý Kanaďan na kontě v dlouhodobé fázi 822 startů a 693 bodů (264+429). Ve vyřazovacích bojích stihl za 39 vystoupení 29 bodů (14+15). Hrál také za Edmonton, New Jersey, Arizonu a Buffalo. Před sebou má ještě polovinu ze čtyřletého kontraktu na 24 milionů dolarů, který podepsal před dvěma lety s vedením Bostonu.

Pětatřicetiletému Američanovi Folignovi naproti tomu dvouletá smlouva na celkem 7,6 milionu dolarů končí a 1. července se může stát nechráněným volným hráčem. V základní části uplynulé sezony měl bilanci 26 bodů díky 10 přesným zásahům a 16 asistencím. Za šest startů v play off nastřádal gól a dvě nahrávky.

David Pastrňák pohledem skill kouče. Má vůbec nějakou slabinu? Řešíme v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Celkem už má v dlouhodobé fázi odehráno 1081 duelů a na kontě 525 bodů (215+310), v play off zasáhl do 68 zápasů a zaznamenal 27 bodů (10+17). Oblékal také dresy Ottawy, Columbusu a Toronta. Je držitelem King Clancy Trophy za vůdčí schopnosti a humanitární činnost a Mark Messier Leadership Award pro vůdčí osobnost (shodně za sezonu 2016/17).

"Jsme nadšení, že do našeho klubu můžeme vzít hráče Nickova a Taylorova kalibru. Oba dva přinášejí s sebou bohaté zkušenosti a jsou zároveň vůdci, kteří pomohou našim lídrům, ale rovněž napomohou rozvoji celého našeho kádru," pochvaloval si Kyle Davidson, generální manažer Blackhawks.

Čtyřiadvacetiletý Mitchell odehrál za minulý ročník 35 utkání základní části, jednou skóroval a na sedm branek nahrál. Celkem má na kontě 82 zápasů v základní části s bilancí čtyř gólů a 12 nahrávek. Dvaadvacetiletý Regula zasáhl v sezoně jen do čtyř utkání a nebodoval, celkem odehrál v NHL 22 zápasů a jednou skóroval. Většinu minulého ročníku strávil na farmě v AHL, kde včetně play off nasbíral v 56 startech 22 bodů (5+17).

Reklama