Hlavní obsah

Hanzal jde se zády znovu na operaci a sezóna pro něj asi skončila

Hokejový útočník Martin Hanzal z Arizony podstoupí operaci zad a sezóna NHL pro něj s velkou pravděpodobností skončila. S vyhřezlou ploténkou se podrobil chirurgickému zákroku už v létě 2008.

Foto: Frank Gunn, ČTK/AP

Martin Hanzal (11) dal před pár dny vítězný gól Arizony na ledě Toronta. S ním jásají Sam Gagner (9) a Martin Erat (10).

Článek

"Šance, že se Martin vrátí ještě do konce tohoto ročníku, je minimální," řekl pro klubový web generální manažer Arizony Coyotes Don Maloney.

Sedmadvacetiletý český centr nehraje od 29. ledna, ve svém posledním zápase proti Torontu (3:1) dal vítězný gól. V této sezóně odehrál jen 37 utkání a nasbíral 24 bodů. Záda ho limitovala i v minulých letech.

Když byl na operaci před necelými sedmi lety, měl ho tehdy v péči specialista na záda Robert Watkins z Los Angeles a stejný lékař by měl podle informací arizonského serveru azcentral.com operovat Hanzala i v příštím týdnu.

"Má s tím opakovaně problémy. Je potřeba najít řešení, je to pořád mladý hráč. Potřebujeme, aby byl zdravý a pak nám zase pomáhal vyhrávat," dodal Maloney.

Bývalý hokejista Českých Budějovic si zahrál s reprezentací dvakrát na mistrovství světa (2008 a 2013) i loni na olympijských hrách v Soči.

Reklama

Související témata: