Hlavní obsah

Hanzal před návratem do sestavy Phoenixu stihl asistovat u porodu

PHOENIX

Po čtyřech týdnech na marodce prožil český hokejový útočník Martin Hanzal ve čtvrtek rušný návrat do sestavy Phoenixu. Noc předtím totiž spal jen dvě hodiny v křesle v nemocnici, když asistoval manželce u porodu jejich prvorozeného dítěte. Přes spánkový deficit pak nastoupil k utkání proti Detroitu, v kterém Coyotes prohráli 2:3 po samostatných nájezdech.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Martin Hanzal při tréninku hokejistů Phoenixu.

Článek

"Snažil jsem se o tom dnes nepřemýšlet, ale mám to pořád v hlavě," řekl Hanzal deníku Arizona Republic po utkání s Detroitem. Velký životní okamžik si užíval. "Je to úžasné. Je to mé první dítě a nevím co očekávat. Takže jsem prostě šťastný a těším se, až zase malého uvidím," doplnil Hanzal.

V sestavě Phoenixu chyběl Hanzal od 23. prosince, kdy jej v utkání proti St. Louis zasáhl do obličeje vysokou holí David Backes. Trenér Dave Tippett v minulých dnech přiznal, že všestranný český centr týmu hodně chybí. Po jeho návratu plánoval Hanzalovo pozvolné zapojení do hry, ale po zranění Daymonda Langkowa v první třetině duelu s Detroitem dohrávali Coyotes na deset útočníků.

"Je to vždycky těžké, když ztratíte hráče během zápasu. Měli jsme jen tři centry. Bylo to těžké, hlavně když kluci hráli druhý zápas ve dvou dnech, ale myslím, že jsme to zvládli docela dobře," doplnil Hanzal, který ve středečním utkání proti Anaheimu (6:2) nenastoupil.

Reklama

Související témata: