Hlavní obsah

Calgary - Arizona 0:5Hanzal s Vrbatou rozjeli kanonádu v Calgary

New York

Gól českého útočníka Martina Hanzala po asistenci Radima Vrbaty nastartoval kanonádu hokejistů Arizony, kteří rozstříleli v pondělním utkání NHL Calgary 5:0. Ve druhém pondělním duelu vyhrál New York Rangers na ledě Columbusu 3:2.

Foto: Sergei Belski, Reuters

Útočník Arizony Radim Vrbata (17) se raduje se spoluhráči s úvodního gólu na ledě Calgary.

Článek

Hanzal načal skóre utkání v sedmé minutě, když po vyhraném vhazování ze své typické pozice před brankovištěm tečoval střelu Radima Vrbaty. Český forvard si připsal třináctou trefu v sezóně.

Kanadský tým se před svými fanoušky marně snažil o vyrovnání. Brankář Smith pochytal jen v první třetině všech 19 střel, dohromady si připsal 36 zásahů a v bráně Kojotů nakonec vychytal 21. čisté konto, čímž se v klubové historii vyrovnal Nikolaji Chabibulinovi a Ilju Bryzgalovovi.

Vedle něj se stal hlavním hrdinou utkání Christian Dvorak, jenž se blýskl dvěma góly a jednou asistencí. Na začátku druhé třetiny zvyšoval na 2:0 a ve třetím dějství pak pečetil na konečných 5:0.

Arizona tak bodovala ve čtyřech zápasech za sebou. Calgary po výprasku i nadále ztrácí bod na Los Angeles, kteří drží poslední postupové místo pro play off a mají o dva odehrané zápasy méně než Flames.

Přetahovanou v Columbusu nakonec rozhodl ve třetí třetině útočník Rangers Jimmy Vesey, na vítězství 3:2 měl velký podíl i brankář Antti Raanta s třiceti úspěšnými zákroky. Tým z New Yorku se s ziskem 75 bodů dotáhl v tabulce Východní konference právě na Columbus a Pittsburgh. Trio pronásledovatelů ztrácí na vedoucí Washington 9 bodů.

Calgary - Arizona 0:5 (0:1, 0:3, 0:1)
Branky: 23. a 43. Dvorak, 7. Hanzal (Vrbata), 25. Martinook, 32. White. Střely na branku: 36:32. Diváci: 18 486. Hvězdy zápasu: 1. Smith, 2. Dvorak, 3. White (všichni Arizona).
Columbus - NY Rangers 2:3 (1:0, 0:1, 1:2)
Branky: 9. Dubinsky, 52. Foligno - 21. Girardi, 45. Hayes, 54. Vesey. Střely na branku: 32:23. Diváci: 14 378. Hvězdy zápasu: 1. Vesey, 2. Raanta (oba Rangers), 3. Dubinsky (Columbus).

Reklama

Související témata: