Hlavní obsah

Hanzal z Arizony se pustil do bitky s olympijským vítězem už po pěti vteřinách

Aktualizováno

Na nic nečekali a už po pěti vteřinách zápasu mezi Arizonou a Dallasem shodili rukavice. Na bitce se předem domluvili český útočník Martin Hanzal a forvard Stars Jamie Benn, který má doma zlatou olympijskou medaili ze Soči. Jejich souboj ale spíš než box připomínal vyčkávací chvaty juda.

Foto: Gary A. Vasquez, Reuters

Český útočník Martin Hanzal se raduje se spoluhráči z týmu Arizony.

Článek

Oba hráči se na souboji s největší pravděpodobností domluvili při úvodním buly. Kanaďan ve službách Dallasu pak vyčkal, až vhazování, na něž se Hanzal postavil, proběhne a českého hokejistu vyzval. V tu ránu letěly hokejky i rukavice na led.

To ale bylo jediné drama, které oba hráči v Arizoně předvedli. Následovalo totiž vzájemné držení, a i když byl kapitán Dallasu, který sedm zápasů v řadě prohrál, aktivnější, tak ani jemu se nepodařilo uštědřit žádnou ránu.

Samotný zápas ale zajímavou podívanou přinesl. Domácí vedli o dva góly, Dallas dokázal vývoj zápasu otočit i díky dvěma brankám Seguina. Čtyři minuty před koncem třetí třetiny srovnal Boedker. Toužebné vítězství ale nakonec Stars zajistil Garbutt, který ve vlastním oslabení ujel všem obráncům a rozhodl.

Reklama

Související témata: