Hlavní obsah

Hašek v Ottawě skončil, klub angažoval Gerbera

Hokejový klub Ottawa Senators nenabídl Dominiku Haškovi novou smlouvu a místo jednačtyřicetiletého brankáře angažoval v sobotu o deset let mladšího Martina Gerbera z Caroliny. Uvedla to agentura Canadian Press. Po Haškovi by ještě mohl sáhnout jiný klub, ale zkušený český gólman v minulosti několikrát uvedl, že jinde než v Ottawě už hrát neplánuje.

Foto: PRÁVO/Radek Malina

Vedení Ottawy už s Dominikem Haškem nepočítá.

Článek

Hašek měl pomoci Ottawě získat vysněný Stanleyův pohár, ale druhou polovinu sezony vynechal kvůli svalovému zranění, které si přivodil na olympijských hrách v Turíně. Při jeho absenci povýšil na post brankářské jedničky Ray Emery a tým vypadl ve druhém kole play-off s Buffalem. S Emerym nyní vytvoří dvojici Gerber z mistrovské Caroliny, s nímž Ottawa podepsal podle agentury CP tříletý kontrakt na 11,1 miliónu dolarů.

Podle generálního manažera Johna Mucklera už kanadský klub Haškovi v sobotu oznámil, že s ním pro další ročník NHL nepočítá. "Je zklamaný, to je jasné," řekl novinářům Muckler. "Těšil se, že se vrátí. My jsme o tom všem dlouho přemýšleli, ale nebylo by fér vůči Gerberovi, kdybychom ho přivedli jako třetího brankáře. Věřím, že ti dva, co teď máme, odvedou společně dobrou práci," dodal manažer Ottawy.

Majitel šesti Vezinových trofejí pro nejlepšího brankáře NHL, kde odchytal celkem 14 sezoó, a hrdina olympijského turnaje v Naganu v roce 1998 chtěl Senátorům pomoci vydobýt slavný Stanleyův pohár, ale sezona pro Haška skončila již v únoru natažením třísel. V Ottawě chtěl pokračovat a podle svých slov dokončit rozdělanou práci.

Jako volný hráč by teoreticky nyní mohl odejít do jiného klubu, což však několikrát sám zavrhnul. "Když budu hrát, tak jedině tady," uvedl slavný odchovanec pardubického hokeje. Jenže už po vyřazení Ottawy v play-off trenér Bryan Murray naznačil, že je čas na změnu a Haška už ve svém týmu nechce.

Reklama

Související témata: