Hlavní obsah

Herecký výkon brankáře v NHL. Už filmují jak fotbalisti! čílí se fanoušci

New York/Praha

Chtěl si vymodlit faul. Teď se mu směje celá NHL. Brankář v dresu Arizony Coyotes Darcy Kuemper předvedl hereckou etudu, za kterou by se nemuseli stydět ani světoznámí simulanti z fotbalových trávníků. K ničemu mu to ale nebylo, sudí po zákroku nevylučoval a Arizona v sobotním duelu prohrála s Islanders 0:2. Podobnou vsuvku předvedl ve stejný den i brankář Calgary Mike Smith. Hokejoví fanoušci pro jejich počínání nemají pochopení.

Foto: Frank Franklin II, ČTK/AP

Útočník New Yorku Islanders Jordan Eberle střílí puk na brankáře Arizony Coyotes Darcyho Kuempera.

Článek

K incidentu došlo v závěru první třetiny za stavu 1:0 pro Islanders. Před brankovištěm Kojotů se v malé rychlosti střetli dva bruslaři a došlo i na lehký kontakt s Kuemperem. Arizonský gólman popostrčil centra Islanders Brocka Nelsona a ten mu to vrátil.

Situace, která by sotva upoutala pozornost diváka, jenomže osmadvacetiletý Kanaďan v brankovišti se pokusil vykřesat ze situace něco navíc a teatrálně se skácel k zemi. Sudímu se jeho počínání nepozdávalo a hru nechal plynout dál. Kuemper se tedy musel zase rychle zvednout, a to už byla trapnost celé situace prohlédnuta i publikem v Nassau Coliseum.

Nakonec došlo ještě k malé strkanici a Kuemper si neodpustil popíchnutí hokejkou do útočníka Islanders. Fanouškům NHL se ale jeho herecká vsuvka vůbec nelíbila, a tak si oni naopak neodpustili popíchnutí gólmana na sociálních sítích.

„V tomhle případě by mělo zasáhnout vedení ligy a Kuempera potrestat. Brankáři začínají vypadat stejně jako fotbalisti a jejich plachtění vzduchem po sebemenším kontaktu," napsal například jeden z příznivců Islanders. Podobný kousek předvedl ve stejný hrací den i Mike Smith v utkání Vancouveru proti Calgary. V druhém případě už byl alespoň kontakt mezi oběma hokejisty jednoznačný.

Reklama