Hlavní obsah

Hertlův GM po 19 letech končí

U hokejistů San Jose končí po 19 sezonách generální manažer Doug Wilson, jenž už svou funkci kvůli zdravotním problémům nevykonával na denní bázi od loňského listopadu. Prozatímním generálním manažerem zůstává Joe Will, který Sharks řídil v době Wilsonovy absence a mimo jiné se v březnu dohodl na osmileté smlouvě na 65,1 milionu dolarů s útočníkem Tomášem Hertlem.

Foto: Tony Avelar, ČTK/AP

Tomáš Hertl (druhý zprava) oslavuje se spoluhráči ze San Jose vstřelený gól v utkání s Edmontonem.

Článek

"I když jsem za poslední měsíce udělal velký pokrok, cítím, že je v nejlepším zájmu mém i klubu odstoupit z funkce a soustředit se na své zdraví a plné vyléčení. Těším se, že budu v budoucnu pokračovat v kariéře v NHL," uvedl v tiskovém prohlášení čtyřiašedesátiletý Wilson.

Během jeho působení ve funkci postoupili hokejisté San Jose čtrnáctkrát do play off a v roce 2016 si zahráli finále Stanley Cupu, v němž podlehli Pittsburghu. Právě pouze Pittsburgh a Boston vyhrály více utkání v základní části než San Jose pod Wilsonem.

Foto: Profimedia.cz

Doug Wilson při uvedení do hokejové Síně slávy v Torontu v roce 2021.

Bývalý dlouholetý hráč NHL nastupoval za Sharks v jejich premiérové sezoně 1991/92 v soutěži. Držitel Norris Trophy pro nejlepšího obránce NHL z roku 1982 byl loni uveden do Síně slávy.

Reklama

Související témata: