Hlavní obsah

Hischier musel na operaci obličeje a bude další tři týdny mimo hru

Newark/Praha

Pořádnou bolest si prožil kapitán týmu New Jersey v NHL Nico Hischier a navíc musí na další tři týdny zapomenout na hokej. Právě tak dlouhá by měla být rekonvalescence dvaadvacetiletého švýcarského útočníka po pondělní operaci zlomeniny v obličeji, kterou utrpěl koncem února po zásahu pukem.

Foto: Profimedia.cz

Kapitán týmu New Jersey v NHL Nico Hischier.

Článek

Hischier si prožil smolný moment 27. února, kdy Devils podlehli doma Washingtonu 2:5. Ve třetí třetině ho zasáhl kotouč vypálený spoluhráčem P.K. Subbanem, tvrdou ránu však ještě přizvedl jeden z hostujících hráčů a i když ji ztlumilo hledí přilby, pod Hischierem se na ledě objevila krev.

Spoluhráč českého útočníka Pavla Zachy přitom stihl v sezoně odehrát dosud jen pět zápasů, v nichž dal dva góly a na další nahrál, neboť naskočil až později kvůli zranění nohy. Smůla ho potkala pouhý týden nato, co byl jmenován 12. kapitánem historie Devils.

Od příchodu do NHL odehrál Hischier v základní části 214 zápasů a zaznamenal 138 bodů za 53 branek a 85 přihrávek. Atmosféru play off okusila jednička draftu 2017 dosud pouze jednou, v premiérové sezoně 2017/18 v pěti zápasech Hischier jednou skóroval.

Hischier si prožil chvíle bolesti, nicméně v hokejové kariéře bude pokračovat. To už se bohužel nepodaří mladému ruskému zadákovi Dynama Petrohrad Timuru Fajzutdinovovi, jenž po zásahu pukem v pátečním zápase play off juniorské ligy MHL na ledě Jaroslavle vážnému zranění hlavy podlehl.

Reklama

Související témata: