Hlavní obsah

San Jose - Nashville 2:3Ovace pro Jágra, poražený Hertl. Žraloci v Praze i podruhé prohráli

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Kunin 1 : 0
25. Niederreiter 1 : 1
25. Couture 2 : 1
27. Forsberg 2 : 2
33. Niederreiter 2 : 3
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Bouřlivé ovace pro Jaromíra Jágra, větší návštěva než při pátečním prvním duelu, ale i tentokrát Tomáš Hertl s celkem San Jose Sharks zůstal poraženým. Také ve druhém zápase NHL v pražské O2 areně zvítězil tým Nashville Predators, tentokrát 3:2 a z Evropy se do zámoří vrací s plným bodovým ziskem.

Bylo to pro mě asi první a poslední buly kariéry. Poprvé v životě jsem se setkal s Jágrem, říká Radim ŠimekVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Stejně jako v pátek i v sobotu si americkou hymnu střihla zpěvačka Tonya Graves, ta česká ale tentokrát zněla v podání Anety Langerová a zažila rozhodně bouřlivější reakci publika než o den dříve Marta Jandová. I tak to byla „slabota" proti tomu, co následovalo, když o pár vteřin později vkročil na led Jaromír Jágr, aby vhodil slavnostní buly. Diváci na tribunách (celkem jich bylo 17 023) spontánně povstali a padesátiletou legendu uvítali dlouhým a upřímným potleskem.

Zaslouženě a zcela právem.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Jaromír Jágr vhazuje čestné buly před utkáním NHL San Jose - Nashville v Praze.

"Bylo to moje první - a asi i poslední - buly. Užil jsem si to, jsem rád, že jsem mohl Jardovi podat ruku. Nikdy předtím jsem ho nepotkal. Je to další zážitek pro mě, co se týče zájezdu do Prahy, který jsme měli jako tým. Budu na to vzpomínat do konce života," řekl obránce Radim Šimek, jenž právě byl na čestném vhazování.

Ve varu ale publikum zůstalo i po skutečném vhazování, neboť po pouhých pěti vteřinách byl po potyčce vyloučen Tomáš Hertl, s čímž on sám i velká část hlediště nesouhlasila. Sharks oslabení přečkali a v dalších momentech působili sebevědoměji než o den dřív. Ve 14. minutě se poprvé dostali do vedení, když se v přesilovce na dvakrát prosadil Kunin.

Predators se podařilo vyrovnat ve 25. minutě zásluhou Niederreitera, ale o pouhých deset vteřin později zase vedení San Jose vrátil Couture.

Divočina však nekončila, a tak za další dvě minuty srovnal Forsberg, když skvěle objel branku a překvapil Kähkönena. A za dalších pár minut bylo pro Sharks ještě hůř. Jen co Nashville přečkal oslabení, tak díky skvělé nahrávce Tolvanena a přesné ráně Niederreitera sám poprvé vedl. A ač aréna v té době spíše jen mlčky hleděla na led, tak tam se hrál velmi slušný hokej, který by si ovace zasloužil. Hra měla spád, nedocházelo ke zbytečným přerušením, vždyť takový ofsajd byl odpískán až v polovině utkání.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Hertl ze San Jose Sharks během utkání v O2 Areně v Praze.

Třetí třetina pak nabídla podobný scénář jako v pátečním duelu. Predators hráli chytře, takticky, eliminovali útoky Sharks. Hledištěm se sice valila mexická vlna, ale k dalšímu gólu už hráče navzdory závěrečné power play San Jose nevyburcovala.

"Byl to naprosto jedinečný víkend pro Radima i Tomáše. Chtěli jsme získat co možná nejvíce bodů, což se bohužel nepodařilo, ale určitě jsme dnes předvedli výkon, na kterém můžeme stavět. Odehráli jsme výbornou třetí třetinu. Byl to docela velký posun oproti tomu prvnímu zápasu," uvedl kouč Sharks David Quinn.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Český zadák Radim Šimek (vpravo) ze San Jose zpracovává Matta Duchenea z Nashvillu.

"Lankinen nás zachránil několika výbornými zákroky. Měli jsme tam pár horších chvilek, ale poučíme se z toho. Nejdůležitější je, že jsme i tentokrát zvítězili. O tom to je, zejména na začátku sezony. Celkově vzato to pro nás byl dobrý 'výlet' a kluci si zaslouží pochvalu, jak to všechno zvládli," řekl trenér Predators John Hynes.

Utkání NHL Global Series v Praze:
San Jose Sharks - Nashville Predators 2:3 (1:0, 1:3, 0:0)
Branky a nahrávky: 15. Kunin (Lindblom, Ferraro), 25. Couture (Lorentz, Ferraro) - 25. Niederreiter (Johansen, Josi), 27. Forsberg (Duchene, Mikael Granlund), 33. Niederreiter (Tolvanen, McDonagh). Rozhodčí: St. Pierre, Charron - Galloway, Nansen. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Střely na branku: 33:18. Diváci: 17 023. Hvězdy zápasu: 1. Nino Niederreiter, 2. Mario Ferraro, 3. Roman Josi.
San Jose: Kähkönen - E. Karlsson, Ferraro, Megna, Vlasic, Benning, Šimek - Kunin, Hertl, Meier - Labanc, Couture, Lindblom - Nieto, Bonino, J. Svečnikov - Gadjovich, Sturm, Lorentz. Trenér: David Quinn.
Nashville: Lankinen - A. Carrier, Josi, Ekholm, McDonagh, Fabbro, Lauzon - Duchene, Mikael Granlund, Forsberg - Sherwood, Johansen, Niederreiter - Jeannot, Sissons, Trenin - Tolvanen, Glass, Cole Smith. Trenér: John Hynes.

Reklama