Hlavní obsah

Sezona NHL odstartovala. Kdo z Čechů se chystá na debut?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedním z hlavních témat na začátku sezony NHL je, kdo z Čechů se nově prosadí do nejprestižnější severoamerické hokejové soutěže. Ještě na konci přípravy jsme mohli vídat například Filipa Krále v prvním týmu Toronta, Jakuba Lauka v Bostonu nebo Davida Jiříčka v Columbusu. „NHL reálně začíná až příští úterý, protože zápasy v Praze jsou předsazené, takže týmy ještě definitivní hranici neudělaly,“ upozorňuje Martin Kézr v hokejovém pořadu Příklep na Sport.cz.

Kdo z Čechů se nově prosadí v NHL? Pasáž z PříklepuVideo: Sport.cz

 
Článek

Kdo jistojistě začíná na farmě, je Matěj Blümel. „To se dalo celkem očekávat, že s ním organizace Dallasu bude v uvozovkách takhle zacházet. Jde o to, aby na farmě přesvědčil a při tom prvním, druhém, třetím pohledu dolů Stars řekli: Hele je tam tenhle hráč," míní šéfredaktor sportovní sekce Práva a Sport.cz.

Na začátku sezony však u něj převládá spokojenost s blížícími se debuty českých hokejistů v NHL. „Je fajn, že se spousta našich hráčů ještě drží nahoře, viz David Jiříček. Uvidíme, jak to bude. Myslím si, že třeba bylo zklamání pro Stanislava Svozila, že slyšel, že ještě není dost silný na dospělý hokej," říká Kézr a v případě Jiříčka hledá paralelu s mladým Jaromírem Jágrem.

Bude Krejčí platný pro Boston? Diskutujeme v PříklepuVideo: Sport.cz

„Myslím, že Davidu Jiříčkovi by mohla pomoct přítomnost Jakuba Voráčka v Columbusu. Ten příběh, kdy Pittsburgh si pořídil Jiřího Hrdinu, aby jim vychoval Jaromíra Jágra, je notoricky znám a něco podobného v té zámořské mentalitě je," vysvětluje sportovní redaktor.

Více najdete ve videu z pořadu Příklep, který na Sport.cz najdete v celém rozsahu i v podobě podcastu.

Reklama

Související témata: