Hlavní obsah

Winnipeg - Minnesota 6:3Hokejisté Jets si v NHL doma zastříleli a slaví výhru

Aktualizováno

Hokejisté Floridy s Radkem Gudasem v sestavě zvítězili v NHL na ledě Caroliny 3:2 v prodloužení. Český bek potvrdil roli tvrdého muže a pěti srážkami si upevnil v této statistice vedení v soutěži. Ve středečním programu zazářil Mark Scheifele, jenž hattrickem a přihrávkou řídil vítězství Winnipegu 6:3 nad Minnesotou. Skvělou formu má Calgary, které porazilo Anaheim 6:2 a připsalo si osmou výhru za sebou.

Foto: Chris Seward, ČTK/AP

Křídelník Floridy Panthers Patric Hornqvist (70) a obránce Radko Gudas tvrdě atakují útočníka Caroliny Hurricanes Andreje Svečnikova během utkání NHL.

Článek

Carolina vedla brankami Teuva Teräväinena a Tonyho DeAngela 1:0 a 2:1. Ztrátu smazali nejprve Aleksander Barkov a poté Sam Reinhart, který poslal zápas do prodloužení gólem v čase 59:11 při hře šesti proti pěti. O vítězství hostů rozhodl z úniku obránce Aaron Ekblad. "Absolutně jsem neměl představu, co udělám. Zkusil jsem trochu zpomalit, udělat kličku a vyšlo to," popsal klíčovou akci Ekblad.

Na straně poražených vyšel naprázdno Martin Nečas, který si v posledních deseti zápasech připsal jen tři asistence a neskóroval už přes měsíc. Český útočník dostal důvěru trenéra při power play soupeře a marně se pokoušel zezadu zastavit Reinharta před vyrovnávacím gólem.

Floridě pomohl za stavu 0:1 gólmanskými zákroky obránce Lucas Carlsson, který na brankové čáře zastoupil dvěma reflexivními zásahy hokejkou Sergeje Bobrovského. Okradl tím o jistý gól Jesperiho Kotkaniemiho a Stevena Lorentze. "To byl neskutečný zákrok. Chytal jako Bob (Bobrovskij). To byl jeden z důležitých momentů zápasu," řekl trenér Floridy Andrew Brunette.

Minnesota vedla brankou Joela Eriksona Eka, ale Scheifele čistým hattrickem od 32. do 42. minuty výsledek otočil. Na něj gólem navázal Cole Perfetti a Wild ve zbytku třetí třetiny už jen dvakrát snížili na rozdíl dvou branek (4:2 a 5:3). Hrdinovi zápasu zdatně sekundoval jeho spoluhráč z formace Blake Wheeler, který zaznamenal čtyři přihrávky.

"Chvilku nám trvalo, že jsme se dostali do zápasu. Ale drželi jsme se našeho plánu, přišly šance a využili jsme je," řekl Scheifele po svém pátém hattricku v NHL. Pochvaloval si, že mu přišla vhod přestávka během Utkání hvězd. Od té doby skóroval ve všech pěti utkáních. "Jel jsem na jih se trochu ohřát. Zahráli jsme si golf, strávil jsem nějaký čas s kamarády. Dobře jsem si odpočinul."

Calgary položilo základ úspěchu v úvodních 24 minutách, po kterých vedl kanadský tým i díky dvěma gólům Eliase Lindholma 4:1. Švédský útočník, první hvězda zápasu, si ještě připsal v závěru přihrávku u gólu na 5:2. Tři body v utkání nasbírali i Johnny Gaudreau (1+2), Matthew Tkachuk (1+2) a Rasmus Andersson (0+3). Calgary se po sérii výher posunulo na třetí místo v Západní konferenci.

"Každý plní, co má, a stejné věci neustále opakujeme. Soupeře utaháme a převezmeme nad zápasy kontrolu," uvedl Lindholm. "Máme teď formu. Všechny čtyři lajny šlapou. Nespoléháme jen na jednu, každá může skórovat a rozhodnout," rozplýval se o den dříve Vladař po vychytané výhře. Tentokrát ale zůstal na střídačce.

Roli náhradního gólmana plnil i Pavel Francouz a jeho konkurent v týmu Colorada Darcy Kuemper si vedl skvěle. Na ledě Vegas pochytal při výhře 2:0 všech 29 střel a připsal si druhé čisté konto za sebou. Oba góly padly ve třetí třetině, vstřelili je Gabriel Landeskog a Mikko Rantanen. Avalanche pokazili debut Jacku Eichelovi, který přestoupil do města hazardu z Buffala.

Výsledky NHL:
Winnipeg - Minnesota 6:3 (0:1, 2:0, 4:2)
Branky: 32., 40. a 42. Scheifele, 43. Perfetti, 51. Connor, 58. Stastny - 11. Eriksson Ek, 45. Zucarello, 57. Kulikov. Střely na branku: 31:36. Diváci: 12.527. Hvězdy zápasu: 1. Scheifele, 2. Wheeler, 3. Perfetti (všichni Winnipeg)
Carolina - Florida 2:3 PP (1:0, 0:1, 1:1 - 0:1)
Branky: 20. T. Teräväinen, 44. T. DeAngelo - 34. Barkov, 60. S. Reinhart, 61. Ekblad. Střely na branku: 18:31. Diváci: 16.986. Hvězdy zápasu: 1. Ekblad (Florida), 2. T. DeAngelo (Carolina), 3. Barkov (Florida)
Calgary - Anaheim 6:2 (2:0, 2:1, 2:1)
Branky: 13. a 24. E. Lindholm, 6. Dube, 25. M. Tkachuk, 57. J. Gaudreau, 58. Mangiapane - 22. Milano, 45. Lundeström. Střely na branku: 43:28. Diváci: 9639. Hvězdy zápasu: 1. E. Lindholm, 2. Andersson, 3. J. Gaudreau (všichni Calgary)
Vegas - Colorado 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)

Reklama

Související témata: