Hlavní obsah

Hokejový brankář Belfour byl zatčen za napadení policisty

Brankář hokejistů Floridy Panthers Ed Belfour byl v pondělí zatčen. Podle agentury AP napadl v opilosti policistu, když byl vyzván, aby opustil bar South Beach v Miami. Zkušený veterán nyní čelí obvinění z kladení odporu při zatýkání.

Foto: ČTK/AP

Policejní snímek zatčeného brankáře Belfoura.

Článek

Spolu s jednačtyřicetiletým gólmanem byl v baru i jeho spoluhráč Ville Peltonen. Finský útočník byl obviněn z ničení veřejného majetku, neboť zdemoloval část hasičského vozu, stojícího nedaleko podniku.

Ochranka baru zavolala policii poté, co Belfour nereagoval na její výzvu k opuštění podniku. Když na místo dorazila hlídka, opilý brankář do policisty strčil, chtěl ho chytit za límec, ale upadl přitom na zem. Když mu strážníci chtěli nasadit pouta, zuřivě kolem sebe kopal a mlátil.

Oba hokejisté byli propuštěni na kauci. U Peltonena šlo o 500 dolarů, Belfour musel zaplatit trojnásobek. Hráčům Floridy už sezóna skončila, do play off NHL se neprobojovali.

V Belfourově případě nešlo o první prohřešek. V roce 2000 byl potrestán dvěma lety veřejných prací za to, že v opilosti napadl policisty kopanci a pepřovým sprejem. Mimoto jim naplival do obličeje a nakonec se je pokusil uplatit nejdřív 100 000 dolarů a následně rovným miliónem.

Reklama

Související témata: