Hlavní obsah

Hokejový obránce Král se vrátil z Toronta na farmu

Český hokejový obránce Filip Král se po devíti dnech v prvním mužstvu Toronta Maple Leafs vrátil zpět na farmu do týmu Toronto Marlies do nižší soutěže AHL. Třiadvacetiletý odchovanec Komety Brno si odbyl premiéru v NHL, sehrál dva zápasy a nebodoval.

Český obránce Filip Král

Článek

Král debutoval v NHL v sobotu 29. října při porážce na ledě Los Angeles 2:4, o den později ještě nastoupil v Anaheimu při prohře 3:4 v prodloužení. V pátek už hrál za Marlies na hřišti Lavalu a podílel se na vítězství 5:4 v prodloužení. V AHL má na kontě čtyři utkání, v nichž vyšel bodově naprázdno.

Celkem v součtu s předešlými dvěma sezonami odehrál v AHL 71 zápasů a má na kontě 23 bodů za pět branek a 18 asistencí. Toronto si Krále vybralo v roce 2018 v pátém kole draftu. Po téměř třech letech ve Spokane ve WHL se předloni vrátil do Komety, ročník 2020/21 ale už dohrál v AHL.

V české extralize má Král na kontě 89 zápasů a 29 bodů za sedm branek a 22 asistencí. Loni v únoru na Švédských hrách v Malmö sehrál při premiéře tři zápasy za národní tým.

Reklama

Související témata: