Hlavní obsah

Hokejový obránce Šimek podepsal v NHL novou čtyřletou smlouvu se San Jose

San Jose/Praha

Skvělá zpráva pro český hokej. Obránce Radim Šimek si protáhne angažmá ve slavné NHL, když podepsal novou čtyřletou smlouvu se Žraloky ze San Jose. Vydělá si díky ní balík, přijde si celkem na devět milionů dolarů, což je zhruba 200 milionů korun.

Foto: Jeff Chiu, ČTK/AP

Hokejisté San Jose Sharks slaví na ledě při zápase. Teď mohou pogratulovat i Radimu Šimkovi, který v klubu NHL podepsal novou čtyřletou smlouvu.

Článek
Fotogalerie

Šimek odešel do zámoří v létě před třemi roky jako nedraftovaný volný hráč, když v květnu 2017 uzavřel se Sharks roční smlouvu. O místo v kádru Žraloků tvrdě bojoval, teď ale přichází odměna v podobě nového kontraktu.

"Radim byl v posledních dvou sezonách nedílnou součástí obrany našeho týmu. Jeho přínos pro náš tým je nepopiratelný a jsme rádi, že bude jehou součástí i nadále. A bude nás dál posouvat kupředu," konstatoval generální manažer organizace Sharks Doug Wilson poté, co zveřejnil prodloužení kontraktu s českým hokejistou.

"Jeho styl hry je kombinací dobré defenzivní práce ve spojení s fyzickou hrou, navíc je šikovný při práci s pukem," doplnil Wilson na adresu sedmadvacetiletého Čecha.

Šimek odehrál v NHL 88 zápasů a připsal si v nich 18 kanadských bodů za tři vstřelené góly a patnáct asistencí. Nasbíral i 22 trestných minut. V této sezoně nastoupil do 47 zápasů a zaznamenal devět kanadských bodů (2 góly a sedm asistencí).

Český obránce si během kariéry zahrál dvakrát na mistrovství světa, v české extralize zářil v dresu Liberce. Nyní všem i podpisem nového kontraktu jasně ukázal, že má své místo i v nejlepší hokejové soutěži světa - v NHL.

Reklama

Související témata: