Hlavní obsah

Hokejový Třinec má náhradu za Gernáta, ze zámoří se vrací Marinčin

Hokejisty extraligového mistra Třince posílí slovenský obránce Martin Marinčin, který se vrací do Evropy ze zámoří. Devětadvacetiletý bek, který reprezentoval Slovensko na olympijských hrách v Soči 2014 a třech světových šampionátech, odehrál v NHL včetně play off 236 zápasů za Edmonton a Toronto. V poslední sezoně nastupoval na farmě Toronta v nižší AHL.

Foto: Profimedia.cz

Martin Marinčin posílí hokejisty Třince

Článek

"Martin je výborný ofenzivní obránce se zkušenostmi z NHL i mezinárodního hokeje. Věříme, že bude pro náš tým přínosem a že si ho naši fanoušci zamilují stejně jako jeho velkého kamaráda Martina Gernáta, který odchází do zahraničí. Martin je podobný typ jako Gery, a když jsme se dozvěděli, že má zájem vrátit se do Evropy, tak po poradě s Vencou jsme začali pracovat na jeho příchodu," řekl sportovní manažer Ocelářů Jan Peterek na klubovém webu.

Marinčin je odchovancem Košic, do zámoří odešel již v roce 2010 jako junior. Ve stejném roce si jej ve druhém kole draftu jako celkově 46. hráče vybral Edmonton. O rok později podepsal s Oilers nováčkovskou smlouvu, první start v NHL si připsal v sezoně 2013/14, kdy za Edmonton odehrál 44 zápasů a nasbíral šest asistencí. Po dalším ročníku byl ale vyměněn do Toronta, kde působil doposud, Celkem v NHL odehrál v základní čísti 227 utkání s bilancí pěti gólů a 29 asistencí. V devíti duelech play off nebodoval.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený HC Oceláři Třinec (@hcocelaricz)

"Na Třinec jsem slyšel samou chválu, mají každou sezonu ty nejvyšší cíle. Vůbec nejvíc jsem v kontaktu s Gerym, který mi vždy vypráví o tom, jak jsou Oceláři skvělá organizace se špičkovým zázemím. Vážím si zájmu, který o mě klub měl. Věřím, že pro mužstvo budu přínosem. Nemám prozatím osobní zkušenost s trenérem Václavem Varaďou, ale věřím, že když budu hrát, co nejlépe dovedu, brzo zapadnu do herního stylu, který Ocelářům vetkl," uvedl Marinčin.

Vedle krajana Gernáta, se kterým se ale v Třinci nepotká, se urostlý obránce dobře zná i s Davidem Musilem, s nímž působil v Edmontonu. " V té době tam byl i Gery, takže jsme byli v podstatě stále spolu. Známe se moc dobře a moc se těším, až si s Davidem zahraji v jednom týmu," dodal slovenský bek, který v minulé zkrácené sezoně AHL odehrál za Toronto Marlies 14 zápasů a nasbíral pět bodů za gól a čtyři asistence.

Reklama

Související témata: