Hlavní obsah

Tampa Bay - Pittsburgh 3:2Hronek a Simon v NHL bodovali. Jejich týmy ale neuspěly

New York/Praha

Čeští hokejisté ve středečních zápasech NHL bodovali, ale jejich týmy vyšly naprázdno. Obránce Detroitu Filip Hronek si připsal asistenci při porážce od Ottawy 2:5. U branky asistoval také Dominik Simon, ale jeho Pittsburgh podlehl Tampě 2:3.

Foto: Fred Chartrand, ČTK/AP

Obránce Detroitu Filip Hronek (vpravo) se snží zastavit Connora Browna z Ottawy Senators.

Článek

Vítězství Tampě vystřelil 57 sekund před koncem v přesilové hře Švéd Victor Hedman po přihrávce od Stevena Stamkose.

Pittsburgh v posledních sekundách mohutně tlačil a se závěrečnou sirénou zastavil puk po střele Chrise Letanga gólman Andrej Vasilevskij až na brankové čáře, což musel potvrdit videorozhodčí.

Dominik Simon byl na začátku parádní akce z konce druhé třetiny, po níž šli Penguins do vedení 2:1. Vyhrál souboj u mantinelu a posunul puk přes Sidneyho Crosby až na skórujícího Jakea Guentzela. Pro Crosbyho šlo celkově o 1230. bod v NHL, což znamená posun na 40. místo v historických tabulkách.

Tampa ale ve třetí třetině zápas dvěma góly otočila. V dresu vítězů se neprosadil Ondřej Palát, který dvakrát vystřelil na bránu a rozdal čtyři hity.

Anthony Duclair přispěl dvěma góly k vítězství Ottawy nad Detroitem. Red Wings přitom ještě na začátku druhé třetiny vedli. Gólovou akci založil na modré čáře obránce Filip Hronek. Po spolupráci s ním vypálil Patrik Nemeth a vyražený puk protlačil do brány Tyler Bertuzzi.

Pak už se ale trefovala jen Ottawa. Hronek, který vyslal v utkání tři střely na bránu nakonec skončil s negativní zápasovou bilancí -1.

Ottawa - Detroit 5:2 (1:0, 3:2, 1:0)
Branky: 38. a 59. Duclair, 7. Tierney, 24. Borowiecki, 26. Pageau - 21. Helm, 23. Bertuzzi (Hronek). Střely na branku: 38:36. Diváci: 11 206. Hvězdy zápasu: 1. A. Nilsson, 2. Pageau, 3. Duclair (všichni Ottawa).
Tampa Bay - Pittsburgh 3:2 (1:0, 0:2, 2:0)
Branky: 10. Killorn, 48. Paquette, 60. Hedman - 26. B. Tanev, 40. Guentzel (Simon). Diváci: 19 092. Střely na branku: 48:39. Hvězdy zápasu: 1. Hedman, 2. Killorn, 3. Vasilevskij (všichni Tampa Bay).

Reklama

Související témata: