Hlavní obsah

Detroit - Ottawa 3:1Hvězda Mrázka strmě stoupá! Český gólman Detroitu pomohl k další výhře

Aktualizováno

Český hokejový brankář ve službách Detroitu Petr Mrázek pomohl Red Wings ke třetí výhře v řadě. Detroit tentokrát na vlastním ledě zdolal Ottawu 3:1. Mrázek, který pochytal 22 střel Senátorů, přišel o čisté konto až dvě a půl minuty před koncem třetí třetiny a stal se hlavní hvězdou zápasu. Útočník Arizony Martin Hazal si připsal gól, jeho tým ale prohrál s Vancouverem 1:2.

Foto: Paul Sancya, ČTK/AP

Gólman Detroitu Petr Mrázek sleduje puk. Před ním obránce Ottawy Erik Karlsson.

Článek

Detroit se dostal do vedení už na začátku čtvrté minuty, a to třetí střelou zápasu. Pokus DeKeysera tečoval jeden z obránců Ottawy a puk skončil za bezmocným Andersonem. Stav 1:0 panoval dlouhou dobu a Mrázek předvedl několik povedených zákroků. Ve druhé třetině uspěl proti Smithovi, který na něj najížděl z levé strany, poradil si i s dorážkou Stonea o několik minut později.

Druhou branku Rudých křídel přidal Švéd Zetterberg v době, kdy sudí hodlali vyloučit jednoho z hostujících hráčů. Na pravé straně se úspěšný střelec zbavil obránce a střelou do horní části branky navýšil skóre.

Jak se později ukázalo, šlo o vítěznou branku. Dvě a půl minuty před koncem třetí části totiž Senators našli na Mrázka recept. V početní výhodě, kterou hosté navýšili o jednoho hráče, když odvolali brankáře Andersona, vystřelil od modré čáry Hoffman. Puk se odrazil od před bránou stojícího Smithe a Senators zdramatizovali závěr zápasu. Ne však na dlouho. O minutu a třináct vteřin později totiž vstřelil gól do prázdné brány domácí Helm.

Mrázek i proti Ottawě potvrdil vynikající formu, díky níž se o něm v zámoří hlasitě hovoří jako o kandidátovi na Vezinovu trofej. Nastoupil do třetího zápasu v řadě a slaví třetí výhru. Z 23 střel propustil za svá záda jedinou a úspěšnost zákroků měl nad 95 procent.

Na rozdíl od Detroitu má Arizona mizernou formu a její naděje na účast ve vyřazovacích bojích se ztenčuje. I přes Hanzalův gól, který český útočník vstřelil po pohledné kombinaci a vyrovnával jím na 1:1, Arizona prohrála před domácím fanoušky s Vancouverem 1:2 a připsala si pátou porážku v řadě.

Hokejová NHL:
Detroit - Ottawa 3:1 (1:0, 0:0, 2:1)
Branky: 4. DeKeyser, 43. Zetterberg, 59. Helm - 58. Smith. Střely na branku: 29:23. Petr Mrázek odchytal za Detroit celé utkání, inkasoval jeden gól z 23 střel a úspěšnost zásahů měl 95,65 procenta. Diváci: 20.027. Hvězdy zápasu: 1. Mrázek, 2. DeKeyser (oba Detroit), 3. Anderson (Ottawa).
Pittsburgh - NY Rangers 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)
Branky: 9. Hayes, 45. Moore, 59. Fast. Střely na branku: 34:22. Diváci: 18.539. Hvězdy zápasu: 1. Lundqvist, 2. Hayes, 3. Yandle (všichni NY Rangers).
Arizona - Vancouver 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Branky: 23. Hanzal - 7. Virtanen, 36. Hansen. Střely na branku: 34:26. Diváci: 12.255. Hvězdy zápasu: 1. Miller, 2. Virtanen (oba Vancouver), 3. Domi (Arizona).

Reklama

Související témata: