Hlavní obsah

Hvězdný McDavid vstřelil parádní gól a znovu ohromil NHL

Edmonton/Praha

Neskutečná paráda! Takový gól se nevidí každý den. Connor McDavid fanouškům v Edmontonu znovu dokázal, proč je považován za jednoho z nejlepších hokejistů současnosti. Během druhé třetiny duelu s Dallasem Stars předvedl parádní kousek, když brankáře hostů překonal střelou mezi vlastníma nohama. Olejářům to na vítězství nestačilo.

Foto: Jason Franson, ČTK/AP

Edmontonský Connor McDavid oslavuje gól proti Dallasu Stars.

Článek

Dvaadvacetiletý McDavid opět zářil. Po pěti minutách hry přihrál Němci Leonu Draisaitlovi na úvodní gól a skvěle mu vyšel i vstup do druhé třetiny. Jen co zahajovací formace skočily na led, oba aktéři si role vyměnili.

McDavid dostal přihrávku mezi kruhy a rodák z kanadského Ontaria předvedl ohromující práci s hokejkou. Nejprve si obhodil bránícího hráče a pak tváří v tvář gólmanovi Antonu Chudobinovi nezaváhal a skóroval. Puk za záda brankáře Dallasu dostal po zakončení, kdy měl hokejku mezi nohama. To gólmana nejspíš zaskočilo a neměl nejmenší šanci.

Edmonton nakonec vedení 2:0 neudržel. Ještě do konce druhé třetiny snižoval Alexandr Radulov. Ve třetí části se vyrovnávací trefou blýskl mladičký Fin Miro Heiskinen. Utkání tak musely rozhodnout samostatné nájezdy a v nich se lépe zadařilo Dallasu.

McDavid prožívá ve své čtvrté sezoně NHL zatím nejlepší ročník. Patří mu druhá příčka kanadského bodování. V 73 duelech nasbíral 114 bodů za 40 gólů a 74 asistencí. V boji o trofej Arta Rosse pro nejproduktivnějšího hráče základní části McDavid aktuálně na prvního Nikitu Kučerova z Tampy ztrácí sedm bodů. Oběma celkům zbývá odehrát pět zápasů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články