Hlavní obsah

Hyka se přiblížil premiéře v NHL, Vegas jej povolalo z farmy

Český hokejový útočník Tomáš Hyka se přiblížil premiéře v NHL. Vegas čtyřiadvacetiletého mladoboleslavského odchovance v pondělí poprvé povolalo z farmy z celku Chicago Wolves z nižší AHL. Golden Knights hostí v noci na středu Tampu Bay.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Hyka na archivním snímku během tréninku hokejové reprezentace.

Článek

Hyka, který uplynulé tři sezóny hrál v extralize za Mladou Boleslav, podepsal s Vegas na začátku června roční dvoucestnou smlouvu. V přípravě se mu dařilo, ale k udržení v prvním týmu Golden Knigts mu nestačilo ani pět bodů za čtyři branky a jednu asistenci z pěti přípravných duelů.

Účastník letošního mistrovství světa v Paříži se přesunul na farmu a v 16 zápasech nasbíral 12 bodů (6+6). Upoutal především v pátečním utkání na ledě Grand Rapids, kde pomohl k vítězství 6:3 čtyřmi body za dvě trefy a dvě přihrávky. Vegas jej povolalo poté, co zařadilo obránce Lucu Sbisu na listinu zraněných hráčů.

Hyku draftovalo v NHL roce 2012 Los Angeles v šestém kole na 171. pozici, ale kontrakt s nim neuzavřelo, takže se s Vegas dohodl na smlouvě jako nechráněný volný hráč. V letech 2011 až 2013 působil v zámořské juniorské QMJHL v celku Gatineau Olympiques. V sezoně 2013/14 nastupoval za švédský Färjestad a sezonu dohrál v druholigovém Västeras. Pak se vrátil do Mladé Boleslavi.

V uplynulé sezoně extraligy si připsal v 53 zápasech včetně play off 43 bodů (21+22). Debutoval také v reprezentaci, za kterou sehrál 16 utkání a zaznamenal čtyři body za tři branky a asistenci. Na MS nastoupil ve třech duelech a nebodoval.

Reklama

Související témata: