Hlavní obsah

Jágr pomohl Dallasu k výhře a pokazil Hejdukovi životní zápas. Hanzal vystřelil vítězství

New York
Aktualizováno

Český hokejista Jaromír Jágr pomohl v zámořské NHL asistencí k výhře Dallasu na ledě Colorada 3:2. Stars tak „pokazili“ životní zápas jinému Čechovi Milanu Hejdukovi, jenž nastoupil coby první hráč v historii k 1000. duelu v dresu Colorada, v němž byl i díky gólu na 1:2 vyhlášen první hvězdou utkání. Strůjcem výhry Dallasu byl se dvěma góly a jednou asistencí třiadvacetiletý Jamie Benn.

Foto: Barry Gutierrez, ČTK/AP

Brenden Dillon z Dallasu při ostrém střetu s Milanem Hejdukem.

Článek
Fotogalerie

Čeští hokejisté zařídili výhru Phoenixu nad Minnesotou 2:1. Na rozhodující gól Kojotů nahráli Martinu Hanzalovi krajané David Vrbata a Zbyněk Michálek. Na vítězství měl velký podíl s jedenadvaceti úspěšnými zásahy i gólman Mike Smith.

„Mám ze své hry velmi dobrý pocit. Kluci jako Hanzal a Sullivan, kteří jsou top hráči, dodají sebevědomí celému týmu. Marty dal mimořádně důležitý gól. Prostě když máme zpátky naše kanóny, je hodně těžké nás porazit," pochvaloval si brankář úspěšný návrat Hanzala, který po zranění nasbíral ve třech zápasech čtyři body za tři branky a jednu asistenci.

Aleš Hemský vstřelil úvodní gól Edmontonu  v zápase proti Vancouveru. Olejářům ale nakonec nestačilo na vítězství ani vedení 2:0. Prohráli v prodloužení 2:3. Hemský byl sice vyhlášen druhou hvězdou zápasu, jenže oslavovaným mužem se stal třiadvacetiletý Christopher Tanev.

Pro svoji premiérovou trefu v NHL si vybral opravdu skvělý moment. O výhře Cannucks totiž rozhodl v době, kdy do konce prodloužení zbývalo necelých dvacet sekund.

Hejdukovi oslava zhořkla

Dallas tak vůbec jako první tým v sezóně dokázal v Coloradu vyhrát. A kouč Stars Glen Gulutzan si mohl gratulovat k poskládání nejúdernější lajny s Jaromírem Jágrem, Jemiem Bennem a Brendenem Morrowem, která se postarala o všechny góly hostů.

„Cítím se skvěle. Náš útok dokázal kontrolovat hru a udržet se na puku. Čím déle si tuhle hru udržíme, tím lépe pro nás," pochvaloval si hrdina utkání Benn, jenž už ve třetí minutě otevřel skóre. Vzápětí kapitán Morrow dorazil do brány Jágrovu střelu a hosté vedli už 2:0.

Jenže ještě do přestávky snížil gólovou dorážkou „jubilant" Hejduk, pro něhož to byla vůbec první trefa sezóny, a ve druhé třetině pak dokonce srovnal Parenteau. Už za čtyři minuty se ale podruhé trefil Benn a Dallas znovu vedl.

Šance pro domácí přišla na začátku třetího dějství, kdy Jágr vyhodil puk nad ochranné plexisklo a na dvě minuty zamířil na trestnou lavici. Jenže Laviny během přesilovky nevyslaly ani jednu střelu na bránu.

„Na přesilovky jsme se hodně zaměřovali, ale puky nám prostě nechodily tak, jak bychom si představovali," mrzelo Milana Hejduka, jemuž tleskali fanoušci při slavnostním ceremoniálu k tisícímu zápasu v dresu domácího týmu. „Po té porážce ale z toho všeho cítím trochu hořkou pachuť. Tlačili jsme, ale zkrátka jsme nebyli dost dobří," dodal oslavenec.

Výsledky NHL
Toronto - Carolina 1:4 (1:0, 0:2, 0:2)
Branky: 6. Frattin - 22. J. Staal, 31. E. Staal (Tlustý), 41. Faulk, 50. Dwyer. Střely na branku: 42:39. Diváci: 19.072.
Colorado - Dallas 2:3 (1:2, 1:1, 0:0)
Branky: 19. Hejduk, 32. Parenteau - 3. a 36. Benn, 12. Morrow (Jágr). Střely na branku: 31:26. Diváci: 13.441.
Edmonton - Vancouver 2:3 v prodl. (1:0, 1:1, 0:1 - 0:1)
Branky: 19. Hemský, 29. R. Smyth - 33. Hansen, 58. Bieksa, 65. Tanev. Střely na branku: 25:40. Diváci: 16.839.
Phoenix - Minnesota 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Branky: 16. Korpikoski, 28. Hanzal (Vrbata, Z. Michálek) - 31. Parise. Střely na branku: 34:22. Diváci: 9.508.
Anaheim - San Jose 2:1 (0:1, 0:0, 2:0)
Branky: 44. S. Koivu, 54. Souray - 19. Couture. Střely na branku: 32:26. Diváci: 14.324.

Reklama

Související témata: