Hlavní obsah

Jágr si povodil dva obránce a vystřelil výhru. Puk dostal nesprávný hráč, hlesl kouč Calgary

Čtyři zápasy bodově mlčel, ale na domácím ledě zase řádil. Český hokejista Jaromír Jágr vstřelil vítězný gól Floridy nad Calgary, navrch přidal parádní asistenci a stal se první hvězdou zápasu. Zaznamenal tak už 729. gól v NHL a přiblížil se v historických tabulkách na rozdíl dvou tref na čtvrtého Marcela Dionneho. Po zápase pochopitelně sklízel uznalé reakce jak od svého týmu, tak od soupeře.

Foto: Robert Mayer, Reuters

Útočník Floridy Jaromír Jágr (68) slaví se spoluhráči gól proti Calgary.

Článek
Fotogalerie

Český veterán se nejprve blýskl ve druhé třetině, kdy na sebe nalákal gólmana Rämöho, ale místo střely poslal puk na Ekblada, který skóroval do odkryté brány. Ve třetí třetině pak definitivně strhl vítězství na stranu Panterů, když si v předbrankovém prostoru položil dva obránce a střelou pod rukavicí finského brankáře zaznamenal svůj sedmý gól v sezóně.

„Přišlo to v pravý čas. Měl parádní asistenci a krásný gól. Tohle přesně od našich kluků potřebujeme. Nebyl to z naší strany úplně perfektní zápas, ale hodně jsme bojovali a vydřeli vítězství, které jsme nutně potřebovali," pochvaloval si kouč Floridy Gerard Gallant.

Jeho protějšek byl pochopitelně zklamaný. „Puk se zkrátka dostal k nesprávnému hráči. Může (Jágr) být pořád rozdílovým hráčem, což dnes večer dokázal," uznal trenér Calgary Bob Hartley.

Florida úterním vítězstvím přerušila pětizápasovou sérii porážek a i díky výraznému Jágrovu příspěvku tak z Panterů alespoň prozatím spadla tíživá deka. „Jsem za výhru hodně rád, protože někdy, když prohraješ pětkrát za sebou, začne se na tebe všechno nabalovat jak na sněhovou kouli," kvitoval vítězství hvězdný český křídelník.

Pantery nyní čeká v příštích osmi duelech hned sedm na domácím ledě, v nichž se budou chtít znovu dostat na vítěznou vlnu.

„Vyhráli jsme, což je skvělé, ale dobře víme, že jsme nepředváděli nejlepší možný výkon. Máme teď před sebou sedm domácích utkání, v nichž musíme předvést to nejlepší a posbírat sérii výher," dodala slavná 68.

Zapíše se útočník Floridy Jaromír Jágr do střelecké listiny i v dalším zápase proti Buffalu?
Ano
91,6 %
Ne
8,4 %
Celkem hlasovalo 5558 čtenářů.

Reklama

Související témata: