Hlavní obsah

Jágr zdolal další rekord NHL. A po zápase si utahoval ze svého spoluhráče

Florida/Praha

O víkendu se osamostatnil na třetím místě historické tabulky střelců NHL, ve čtvrtek hokejový útočník Floridy Jaromír Jágr pokořil další rekord soutěže. Rekord, který nejspíše dlouhou dobu odolá. V zápase proti Arizoně přispěl k výhře svého týmu 3:2 jednou asistencí a ve 44 letech se stal nejstarším hráčem v dějinách NHL, který zaznamenal více než 43 kanadských bodů v sezóně.

Foto: Wilfredo Lee, ČTK/AP

Jussi Jokinen (vlevo) přijíždí k radujícím se spoluhráčům z Floridy Jaromírovi Jágrovi (vpravo) a Aleksanderovi Barkovovi.

Článek

Jágr tak stylově oslavil výročí svého příchodu k Panterům, ke kterým se připojil přesně před rokem. V aktuálním ročníku je česká hokejová legenda nejproduktivnějším hráčem týmu, když v 57 zápasech posbíral 44 bodů za 20 branek a 24 asistencí.

Proti Arizoně obral ve třetí třetině o puk Connora Murpyho, zpoza branky ho naservíroval Aleksandru Barkovovi, jenž svým druhým gólem v utkání zajistil Panterům vedení 3:1.

„Jágr vidí na ledě úplně všechno. Stačí, když si najedete před branku, máte položenou hokejku na ledě a on vás najde," děkoval po zápase svému spoluhráči Barkov, jenž kvůli zranění vynechal posledních šest zápasů a dnes byl vyhlášen hvězdou duelu.

Jágr byl po utkání dobře naladěn a do Barkova, svého parťáka z elitní útočné formace, se strefoval. „Dal sice dva góly, ale pánové, vzpomínáte si na tu situaci ze třetí třetiny? Jak byl sám před brankou a přihrával do rohu, kde vůbec nikdo nebyl? To bylo impozantní, nic podobného jsem ještě neviděl," smál se Jágr v rozhovoru se zámořskými novináři.

Vítězná série musí pokračovat, velí 68

Pak ale přeci jen zvážněl a přiznal, jak moc si triumfu nad Kojoty váží. „Tohle byl zápas, který jsme museli vyhrát. O tom není pochyb. Máme před sebou zápasy se silnými soupeři, navíc náš program je nahuštěný. Musíme pokračovat ve vítězstvích, protože vyhrávají i týmy okolo nás," uvedl český útočník.

Florida dokázala bodovat počtvrté v řadě a nadále se v tabulce Východní konference drží na druhém místě. Na první nepostupové místo do play off má náskok deseti bodů. Nyní Pantery čeká pětizápasová šňůra venkovních duelů, kterou načnou v sobotu v Columbusu.

Reklama

Související témata: