Hlavní obsah

Je jasno. Okamžik, kdy se Pastrňák zranil

Toronto

Slovně nic ani nenaznačují, tajemstvím se Boston snaží podle nastolených zvyklostí pro play off NHL obestřít absenci Davida Pastrňáka, mnohé ale i bez jakéhokoli dalšího doprovodu napovídá video.

Foto: John E. Sokolowski, Reuters

David Pastrňák (88) z Bostonu a brankář Washingtonu Braden Holtby (70).

Článek

Nejen zámořští novináři tak mají alespoň trochu jasno o důvodu Pastrňákovy absence v minulých dvou zápasech. Vše důležité se patrně přihodilo při oslavě rozhodujícího gólu v prodloužení prvního zápasu série s Carolinou.

Ze záběrů lze vypozorovat, že po parádním sólu a gólovém zakončení Patrice Bergerona český útočník nadšeně povyskočil, ale záhy se chytil za levou stranu těla. Už se zjevnou bolestí v třísle či úponu se přijel radovat se spoluhráči.

Dva zápasy se odehrály bez něj, pouze fandil na tribuně. Do dnešního tréninku už k radosti fandů Bruins opět zasáhl. "Pastrňák krátce bruslil. V posilovně odmakal nějakou práci a je to pro nás povzbudivá zpráva. Brusle už má připravené," konstatoval trenér Bruins Bruce Cassidy pro nhl.com.

Odmítl ale odtajnit, zda už český bombarďák zasáhne do utkání. "V tuhle chvíli není nic jistého. Vyhlašovat něco teď by bylo trochu předčasné. Uvidíme, jak na tom bude ráno před zápasem. Teď je to pořád padesát na padesát," dodal.

Boston již úplně pro toto play off opustila jiná velká opora. Gólman Tuukka Rask se po druhém duelu série rozhodl z rodinných důvodů vrátit domů.

Reklama

Související témata: