Hlavní obsah

Je tohle možné!? Švédovi se po osmi dnech opět klaní NHL a vstoupil do historie

Je tomu pouhých osm dní, co se NHL rozplývala nad fantastickým počinem útočníka NY Rangers Miky Zibanejada, který demolici Philadelphie 9:0 řídil hattrickem a třemi asistencemi a teprve jako druhý hráč v historii soutěže zaznamenal šest kanadských bodů za pouhou třetinu. Ve čtvrtek přišla v podání sedmadvacetiletého švédského hokejisty další působivá show. A opět to odnesli Flyers s Jakubem Voráčkem v sestavě.

Foto: Eric Hartline, Reuters

Náhradní brankář NY Rangers Alexandar Georgijev podává spoluhráči Miku Zibanejadovi kšiltovku, kterou hodil na ledovou plochu některý z fanoušků po hattricku švédského útočníka proti Philadelphii.

Článek

Kdyby mistr světa z roku 2018 dostal nabídku hrát proti Philadelphii celou sezonu, jistě by ji bral všemi deseti. A bylo by mu úplně jedno, jestli doma v Madison Square Garden nebo ve Wells Fargo Center, kde ve čtvrtek přispěl k výhře Jezdců 8:3 opět čistým hattrickem (všechny góly vstřelil v přesilovkách) a třemi asistencemi.

Jako první hráč v dějinách soutěže tak dokázal ve dvou po sobě jdoucích zápasech proti stejnému soupeři zapsat šest kanadských bodů.

„Je fajn, že se mi v ofenzivě daří pomáhat týmu. Za současnou bilanci jsem rád hlavně proto, že se si mi daří odčinit mé bodové trápení ze začátku sezony," prohlásil centr, který v 32 zápasech sezony nasbíral 26 bodů (10+16), z toho 15 (7+8) v posledních pěti duelech.

„Neřekl bych, že jsem o sobě pochyboval, ale bylo pro mě obtížné dostat puk za brankovou čáru. Věřil jsem, že se mi podaří tu smůlu protrhnout, a teď jsem za to odměněný," dodal Zibanejad.

Zatímco ve dvou utkáních po sobě proti stejnému protivníkovi se šest bodů ještě nikomu získat nepovedlo, v jedné sezoně proti totožnému soupeři už dva šestibodové zápasy zvládli Joe Malone proti St. Patricks v ročníku 1919/20 a Doug Bentley proti Rangers v sezoně. 1942/43. Teď po téměř 80 letech přibyl do klubu Zibanejad.

Ten je zároveň třetím hráčem v dějinách NHL, který zaznamenal dva čisté hattricky proti stejnému sokovi v jednom ročníku. Napodobil Rakušana Thomase Vaneka (sezona 2007/08 proti Tampě) a Slováka Petera Bondru (sezona 1995/96 proti NY Islanders).

Reklama

Související témata: