Hlavní obsah

Jednání Detroitu s Belfourem váznou, prý kvůli penězům

DETROIT

Nízká smlouva a nezaručená pozice jedničky prý přibrzdila jednání Detroitu s hokejovým brankářem Edem Belfourem. Jednačtyřicetiletý gólman je hlavním adeptem na post jedničky Red Wings pro příští sezónu NHL. Ve hře je ale i možný návrat Dominika Haška, který s Detroitem v roce 2002 získal Stanleyův pohár, a jenž po nevydařeném závěru minulé sezóny skončil v Ottawě.

Článek

Podle deníku Detroit Free Press se jablkem sváru stala klubem nabízená roční smlouva, která Belfourovi garantovala příjem jen 500 000 dolarů. Další peníze by gólman, jenž v uplynulé sezóně musel podstoupit dvě operace zad, získal na bonusech v závislosti na svých výkonech. Belfour však podle zámořských medií požaduje dvojnásobný základní plat.

Dalším problémem, na který hráčův zástupce Ron Salcer při jednání s generálním manažerem Red Wings Kenem Hollandem narazil, je Belfourova pozice v týmu. Brankář požadoval garanci, že bude jedničkou. V klubu přitom působí další zkušený gólman Chris Osgood, který také dokázal vychytat vítězství ve Stanleyově poháru. Osgoodovi se to podařilo v roce 1998 s Detroitem, Belfour se radoval o rok později v dresu Dallasu.

Ani zádrhely v jednání s Belfourem však podle všeho nenahrávají Haškovi. Podle deníku The Detroit News zájem Rudých křídel o českého brankáře vzhledem k jeho problémům s třísly polevil. Šestinásobný vítěz Vezinovy trofeje pro nejlepšího gólmana NHL se od únorového zranění na olympiádě v Turíně v brance neobjevil a stále není jasné, zda je stoprocentně v pořádku.

Reklama

Související témata: