Hlavní obsah

Kapitánův zkrat. V Dallasu vybublala frustrace, na gólmana letěl popcorn

Kdo ví, co se mu honilo v hlavě. Kapitán hokejistů Dallasu Jamie Benn už po necelých dvou minutách nebyl aktérem třetího zápasu konferenčního finále play off s Vegas. Nepochopitelný krosček, kterým lídr Stars přirazil k ledu už ležícího Marka Stonea, se odrazil na matném výkonu texaského týmu a porážce 0:4.

Foto: Jerome Miron-USA TODAY Sports, Reuters

Kapitán Dallasu Jamie Benn míří do kabin po nepochopitelném faulu ve třetím konferenčním finále s Las Vegas.

Článek

Golden Knights šokovali fanoušky v American Airlines Center už po 71 sekundách zásluhou Jonathana Marchessaulta. Za čtyřicet sekund přišla další rána. Po srážce se Stonem předvedl Benn zkrat, který rozhodčí ocenili trestem na pět minut a do konce utkání. Hosté z přesilovky zvýšili vedení Ivanem Barbaševem a za 73 sekund vyhnal Jakea Oettingera z branky William Carrier. V osmé minutě bylo v podstatě hotovo...

„Horší vývoj bychom si asi nedokázali vymyslet," smutnil kouč Dallasu Peter DeBoer. „Jamie udělal chybu, cítí se kvůli tomu opravdu špatně. Myslím, že nikdo v aréně se kvůli tomu necítil hůř než on. Nebudu to ale hrotit, celou kariéru je tady lídrem na ledě i mimo něj. Naštěstí je Stone v pořádku..."

Dallas v noci na středu absolutně neměl na obrat. „Emoce v určitém okamžiku dostanou každého z nás," snažil se veterán Joe Pavelski omluvit Benna, kterému hrozí i dodatečný disciplinární postih.

V závěru druhé třetiny pak inkasoval vyšší trest také Max Domi, který u mantinelu napadl o hlavu vyššího Nicolase Haguea. Po incidentu zaházeli domácí příznivci plochu vším, co bylo po ruce. Na led se snášely plastové lahve i zbytky jídla. Sudí tak poslali oba týmy do kabin, aby mohla bát uklizena hrací plocha.

Při návratu na led ale na gólmana Vegas Adina Hilla přilétl ještě popcorn. „Všiml jsem si toho. Dneska mě trefilo asi všechno," vtipkoval brankář po první nule v play off, k níž potřeboval 34 zákroků.

Čtvrtý zápas série, po němž už by Vegas mohlo slavit postup do finále, se hraje v noci na pátek. A Dallas po úterní ostudě nevypadá jako tým, který by byl schopen otočit stav čtyřmi výhrami v řadě.

„Znepokojuje nás, že je to 0:3. Ale bez Oettingera a Benna bychom teď už nehráli. Tihle kluci nás sem vytáhli. Teď musíme být všichni lepší, abychom se z té díry nějak vyhrabali," přál by si kouč DeBoer.

Reklama

Související témata: