Hlavní obsah

Kombajnér Jágr zkusí slečně nabídnout místo Seychel něco úplně jiného

Praha

Naplno do domácího dění se vnořil Jaromír Jágr po návratu ze zámoří. Může řešit záležitosti kolem svého kladenského klubu. Neopomněl ale také vyrazit za rodiči na pole. A rozepsal se o tom ve zjevně dobré náladě na svém facebooku.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jaromír Jágr na ilustračním snímku

Článek

„Po dlouhé době jsem se byl podívat za našima na poli (jsou žně)," napsal příznivcům.

Výlet za zemědělskou realitou pro něj mohl být návratem do mládí a připomínkou toho, co kdysi zažíval běžně. Práce bývala i součástí jeho přípravy. Farma byla, je a podle všeho i bude životní náplní rodiny Jágrových.

„Rok co rok, táta, máma a strejda (než jsem odešel do NHL, tak i já a sestra) se více jak 50 let dřou na stejných polích (36 hektarů - to je jako 36 fotbalových hřišť )," vylíčil Jágr.

Na dotaz směrem k tátovi, proč to všechno ještě pořád dělá, když je mu skoro pětasedmdesát a nemá to zapotřebí, se mu dostalo jasné odpovědi: Tak, jako si musíš vážit lidí, kteří ti během života pomohli, tak já si zase vážím polí, protože nám pomohla se uživit během těžkých časů... Proto je budu obdělávat, dokud budu moci...

„No, něco na tom bude," reagoval sám slavný hokejista a přidal smajlíka.

Sám na vlastní kůži poznal, že věnovat se hospodářství v minulosti, bylo mnohem těžší. „Dnes jsou na vše stroje, dříve byly potřeba hlavně svaly. Ještě, že tomu tak bylo, jinak bych nikdy nehrál NHL. Práce na statku byla taková dřina, že hokej byl oproti tomu jako dovolená," pokračoval Jágr, který kdysi pózoval pro reportéry ze zámoří s vidlemi a v holinkách přímo na farmě.

Teď si také položil otázku, co bude, až to rodiče nebudou moci dělat. „Že bych začal jezdit kombajnem? A už vidím ten výraz nejaké slečny, až se jí zeptám: ´Nechceš se mnou jet na ... A ona mi skočí do řeči a vykřikne - na Seychely? A já- ne, na pole u Kladna...´" psal rozverně Jágr, který momentálně podle všeho žádnou dlouhodobou známost nemá.

„No necháme se překvapit, co nám život nadělí," dodal třiačtyřicetiletý matador, který chyběl na včerejším srazu v zámoří působících českých hokejistů s novým realizačním týmem reprezentace. Kouč Vůjtek bere na vědomí, že Jágr se opět s národním týmem rozloučil, na novou sezónu v dresu Floridy se ovšem už průběžně chystá.

Reklama

Související témata: