Hlavní obsah

Komedie pod širým nebem. Ďábel skončil na střídačce a Jágr pelášil na bránu

New York

Skvělý zápas, deset branek, úžasnou atmosféru i humorné situace nabídl nedělní duel NHL, v němž pod širým nebem zničili newyorští Jezdci rivala z New Jersey 7:3. Jeden z nejkomičtějších momentů střetnutí přišel hned zkraje první třetiny a řádně pobavil promrzlé diváky na baseballovém stadiónu místních Yankees.

Foto: Ed Mulholland, Reuters

Ryan McDonagh (na ledě v bílém dresu) posílá na střídačku New Jersey útočníka Devils Travise Zajaca.

Článek

Běžela teprve třetí minuta duelu, když Židlický uspěl v souboji v rohu kluziště. Poslal puk Zajacovi, který okamžitě vystartoval do přečíslení. Ve středním pásmu se k němu dravě řítil obránce Rangers McDonagh, Zajac ještě stačil kotouč šikovně posunout najíždějícímu Jágrovi, do brejku se ale dál už nezapojil.

Nemohl, důrazný zadák se s ním totiž vůbec nemazal a po tvrdém střetu ho "uklidil" na střídačku Devils. Navíc moc nechybělo, aby tam skončil i jeden z čárových rozhodčích, jenž oběma borcům uhýbal.

McDonagh i Zajac chtěli ihned pokračovat ve hře, jenže marně. Zaklínili se do sebe a nešli vůbec odtrhnout. Volného prostoru na ledě mezitím využil Jágr, jenž uháněl k brance a před sebou měl pouze obránce Girardiho. Ten však celou situaci zvládl a střelu české legendy zablokoval.

Reklama

Související témata: