Hlavní obsah

Koronavirová karanténa v NHL se může zkrátit na pět dní

Hokejová NHL se rozhodla následovat doporučení americké vlády a zkrátí karanténu pro bezpříznakové hráče a členy realizačních týmů na pět dní tam, kde to místní koronavirová opatření povolí. Změna protokolu vstoupí v platnost okamžitě a bude platit dva týdny. Poté vedení soutěže a hráčská asociace NHLPA pravidla znovu zhodnotí.

Foto: DARRYL DYCK, ČTK/AP

Brankář Thatcher Demko z Vancouveru - ilustrační foto

Článek

Kratší karanténu zatím mohou využít jen americké týmy, protože v Kanadě platí přísnější pravidla. Tento týden zástupci NHL odložili devět zápasů kanadských klubů kvůli přísnému omezení povolené kapacity stadionů v některých městech.

Dřívější ukončení karantény po pozitivním testu na covid-19 bude platit pro ty, kteří budou po pěti dnech bez příznaků, absolvují s negativním výsledkem PCR test nebo dva antigenní testy v rozmezí minimálně dvou hodin. V Kanadě zůstává povinná desetidenní karanténa.

NHL úpravou manuálu následovala další zámořské profesionální soutěže. Basketbalová NBA a liga amerického fotbalu NFL karanténu za určitých podmínek zkrátily na šest respektive pět dní.

Reklama