Hlavní obsah

Kouč Babcock poprvé proti "svým". Ani jsem o tom nepřemýšlel

Deset let koučoval hokejový tým Detroit Red Wings. V roce 2008 s ním slavil i zisk Stanlyeova poháru. Z noci na dnešek zamířil do Joe Louis Areny znovu, tentokrát na hostující střídačku. Zkušený a respektovaný Mike Babcock, nyní už trenér Toronta Maple Leafs, nakonec se svými novými svěřenci neuspěl a musel zkousnout porážku 2:4.

Foto: Paul Sancya, ČTK/AP

Mike Babcock na lavičce Toronta Maple Leafs.

Článek

Do známého prostředí zavítal jako host podruhé v kariéře. "Jako hostující trenér jsem tu byl, myslím, před jedenácti lety, ještě před výlukou," narážel Babcock na 3. ledna 2004, kdy přijel ještě coby kouč Anaheimu. "Nyní jsem o tom ani nepřemýšlel," dodal.

„Před zápasem jsem řekl Kennymu Hollandovi (generální manažer Detroitu), že je to pro něj určitě nová výzva spolupracovat s novým trenérem, tak jako pro mě to znamená nový náboj trénovat v Torontu," pravil zámořským novinářům.

V kanadské metropoli 20. května podepsal osmiletý kontrakt, během kterého si má podle zámořských médií vydělat 50 miliónů dolarů.

Jeho místo u Red Wings zaujal Jeff Blashill, který přišel z detroitského farmářského celku Grand Rapids.

Blashill je na tom výsldkově lépe

Když porovnáme dosavadní výsledky v přípravě, tak Blashill je na tom lépe než jeho předchůdce. Rudá křídla zvítězila pětkrát ze sedmi duelů. Zato Babcock nezačal u Javorových listů zrovna nejlépe, pouze jediná výhra. Navíc porážka od jeho bývalého zaměstnavatele byla už čtvrtou v řadě. I tak našel dvaapadesátiletý kouč určitá pozitiva.

„Myslím, že jsme nepodali až tak špatný výkon. Líbila se mi především druhá třetina, kdy jsme strávili spoustu času v útočném pásmu. Sice jsme udělali nějaké chyby, ale věřím, že je napravíme."

Času už moc nezbývá. Babcockovi svěřenci mají na programu ještě zítřejší odvetu, tentokrát na domácím ledě a osmého října začínají opět doma nový ročník NHL proti svému odvěkému rivalovi Montrealu Canadiens.

Na Babcockových bedrech leží těžký úkol. Dostat Maple Leafs do play off. Za posledních pět let se do vyřazovacích bojů dostali modrobílí jen jednou. V minulém ročníku skončili dokonce předposlední ve Východní konferenci. Úspěšný trenér by měl být tou pravou volbou. Vždyť s Detroitem pokáždé do této fáze soutěže postoupil.

Dokáže Babcock prolomit nepříjemnou sérii a postoupit s Torontem do play off?
Ano
53,2 %
Ne
46,8 %
Celkem hlasovalo 547 čtenářů.

Reklama

Související témata: