Hlavní obsah

Krádeže, které neměly chybu! Mezi oloupenými se ocitl i bostonský Krejčí

New York/Praha

Hned tři báječné zákroky gólmanů holí, které by mohly kandidovat na ty nejpovedenější v sezoně, byly k vidění v úterních zápasech hokejové NHL. Zatímco brankář NY Islanders Semjon Varlamov okradl o takřka jistou trefu útočníka Bostonu Davida Krejčího, Joonas Korpisalo z Columbusu se proti Floridě blýsknul hned dvakrát.

Foto: Frank Franklin II, ČTK/AP

Ruský gólman NY Islanders Semjon Varlamov během utkání s Bostonem.

Článek

Krejčí sice v probíhajícím ročníku zaznamenal už jedenáct asistencí, na premiérový gól ale čeká i po devatenáctém zápase. Přitom proti Ostrovanům mu byl velice blízko...

Boston po Pastrňákově zásahu vedl 1:0 a v polovině utkání hrál přesilovou hru. Po ráně Marchanda se kotouč odrazil ke šternberskému rodákovi, na kterého zívala odkrytá klec. Jenže čtyřiatřicetiletý centr místo ní trefil jen čepel Varlamovovy hokejky...

„Řekl bych, že to byl klíčový zákrok. Už jsem byl mimo svou pozici, puk se mu odrazil na hokejku a střílel do prázdné. Mojí jedinou šancí bylo vložit tam hokejku. Měl jsem štěstí, že ji trefil," prohlásil dvaatřicetiletý ruský gólman, jenž byl po výhře 2:1 po nájezdech vyhlášen první hvězdou duelu.

To o šest let mladší finský brankář Columbusu Joonas Korpisalo se s podobným kouskem vytáhl v souboji s Floridou rovnou dvakrát. Nejprve už ve třetí minutě, kdy Panteři předvedli v přesilové hře ukázkovou kombinaci, na jejímž konci však Korpisalo zázračně zastavil pokus svého krajana Barkova.

Ve 35. minutě pak švédský obránce Gustav Forsling mohl zvýšit na 3:1 pro Floridu, jenže i při jeho zakončení do odkryté branky nakonec zaúřadovala hokejka finského gólmana.

Ten byl nakonec vyhlášen druhou hvězdou zápasu, přestože jeho Columbus doma prohrál 2:4.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články