Hlavní obsah

Krejčí se gólem přiblížil v NHL legendě, Pastrňák se zastal spoluhráče

Boston

Z výhry se radovat nemohl, ze vstřelené branky ano. David Krejčí z Bostonu se díky zásahu do sítě NY Islanders (4:5) opět přiblížil v hodnocení produktivity play off NHL legendárnímu Patriku Eliášovi. Ten je v historických tabulkách slavné zámořské soutěže z českých hráčů se 125 kanadskými body zatím druhý. Krejčí na krajana ztrácí tři body. Výš poskočil i bostonský David Pastrňák, jenž se z pohledu českých hokejistů dostal do elitní desítky, když předstihl Ondřeje Paláta.

Foto: Winslow Townson, Reuters

Gólman New Yorku Islanders Semjon Varlamov (40) likviduje šanci bostonského útočníka Davida Krejčího v utkání play off NHL.

Článek
Fotogalerie

V současném play off má Pastrňák bilanci (7+7) a lepší je nyní jen Nikita Kučerov (5+12) z Tampy Bay. Jenže o spokojenosti nemůže být z pohledu "Pasty" ani náhodou řeč. "Je to frustrující. Byli jsme lepším týmem a prohráli jsme," postěžoval si.

Boston se tentokrát nemohl opřít o skvělého gólmana. Fin Tuuka Rask inkasoval čtyř góly z šestnácti střel a pustil do klece náhradníka. „Necítil se ve stoprocentní pohodě, ale šel do zápasu, chtěl pomoci týmu. Udělali jsme to rozhodnutí a nemůžeme jej vzít zpět," poznamenal trenér Bruins Bruce Cassidy.

Ten očekává, že se Rask v dalším duelu normálně postaví do branky. Je o tom přesvědčený i Pastrňák, který věří, že výkon gólmana bude základem k úspěchu Bruins. „Vůbec o tom nepochybujte. Je to jeden z nejlepších brankářů na světě," zastal se Pastrňák spoluhráče.

Reklama