Hlavní obsah

Krev odkapávala z hlavy na led. Český hokejista dostal v NHL naloženo

Těžkou nakládačku utrpěli obhájci Stanleyova poháru v úvodním duelu prvního kola play off, a to nejen výsledkově. Výprask od Toronta 0:5 korunovala pro hokejisty Tampy Bay rvačka v závěrečné třetině, po níž z obličeje českého obránce Jana Rutty odkapávala na led krev.

Foto: Dan Hamilton, Reuters

Zkrvavený hokejista Tampy Jan Rutta opouští po bitce led.

Článek

Kouč Toronta Sheldon Keefe už před začátkem série předpovídal, že se nejspíš zápasy často vyhrotí na hranici násilí a hned první duel mu dal za pravdu.

Incident se strhl již za rozhodnutého stavu 0:5. Předzvěstí už byl náraz Waynea Simmondse do Rutty u mantinelu. Ani komerční pauza vyhrocené emoce neuklidnila. Do potyček za zapojili i Corey Perry, Ilja Ljubuškin a další.

Napjatý moment eskaloval, když Simmonds popíchl hvězdu Tampy Vicotra Hedmana. Celá situace pak vyvrcholila ostrou pěstní bitkou mezi Morganem Riellym a Ruttou, který se předtím pošťuchoval s Colinem Blackwellem.

Český zadák inkasoval ránu od Riellyho do obličeje a jeho protivník jej poté dostal k zemi. S krvavým šrámem ve tváři pak Rutta odjel na střídačku.

„Myslím, že jsme jejich fyzičnost zvládli dobře. A to jak při hře samotné, posouvání puku, tak i tak i když se ve třetí třetině rozjela ta nesmyslná věc," pochvaloval si louč Toronta Keefe.

Rutta si ze zápasu kromě krvavé stopy v obličeji odnesl také 17 trestných minut.

Reklama

Související témata: