Hlavní obsah

Krosček do žeber, potyčka s gólmanem. Tkachuk už neví, jak by rozhodil Boston

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejistům Floridy po dvou domácích porážkách utíká série play off 1. kola s Bostonem, v noci na čtvrtek může Panthers končit sezona a protilátky nenašel ani nejobávanější hráč týmu Matthew Tkachuk. I když zkouší ledacos.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih čtvrtého utkání Boston - Florida v 1. kole play offVideo: sntv

 
Článek

Bruins bez nejlepších centrů Patrice Bergerona a Davida Krejčího v Sunrise ukázali, jak mají široký kádr. Při výhře 6:2 se obešli i bez bodů svého nejproduktivnějšího útočníka základní části Davida Pastrňáka, za kterého zaskočil zejména Taylor Hall (2+2).

Tkachuk sice efektně snížil na 1:2 s hokejkou prostrčenou mezi nohama, ale za své další nedělní epizody si vysloužil tvrdou kritiku. Bezprostředně po konci úvodní části pětadvacetiletý útočník krosčekoval do žeber Garneta Hathawaye.

„Většina hráčů nemá vzadu tunu chráničů. Takže to je dost zranitelné místo," líčil po zápase bostonský útočník, kterého pak ještě hokejkou atakoval do citlivých míst Sam Bennett.

Boston si ale vedení v zápase nenechal vzít ani na chvíli, fanoušci Bruins navíc pookřáli, když Charlie McAvoy Tkachuka sroloval tvrdým hitem. Floridská frustrace se prohlubovala s narůstajícím skóre ve prospěch hostů. Vyvrcholila v 57. minutě při domácí power play hromadnou potyčkou u bostonské branky, ve které hrál vrchní raubíř Panthers nepřekvapivě hlavní roli. Ve skrumáži se ho snažil zpacifikovat obránce Brandon Carlo, do hromadného konfliktu se zapojili i Pavel Zacha a Jakub Lauko. Tkachuk ale evidentně neměl dost a zkusil to i na gólmana Linuse Ullmarka.

„Byl jsem na ledě, ohlédl jsem se a viděl, jak náš brankář ze sebe odhazuje výstroj," usmíval se Carlo. Ullmark by podle všeho do bitky šel. Zahodil vyrážečku, lapačku, sundal si přilbu. Ale konflikt uhasili sudí.

„Od brankáře se očekává, že bude zastavovat puky. A ne, že se bude muset bránit, když po něm někdo půjde. Takže jsem hrdý na to, jak jsme to zvládli," vykládal bostonský kouč Jim Montgomery. „Nedovolíme, aby někdo sahal na našeho gólmana. Linus je ale zvíře. Vím, že by dokázal porazit kohokoli," pravil Carlo. „Má na to výšku i rozsah paží. Třeba se o tom jednou přesvědčíme," přikývl Brad Marchand.

Na poslední tři minuty šel místo Ullmarka do branky Jeremy Swayman. „Pro případ, že by se ještě něco stalo. Nechtěli jsme nic riskovat," tvrdil Montgomery.

Hokejový pořad Příklep s útočníkem Caroliny Martinem Nečasem.Video: Sport.cz

Tkachuk je s pěti body (2+3) nejproduktivnějším hráčem Panthers v sérii, ale po celou dobu se vyžívá i v provokacích. Ve druhém zápase zachytil mikrofon ESPN, jak si nadává s Tomášem Noskem.

„Myslím, že NHL a média ale překročila hranici, když dovolila, aby šlo do vysílání dění na střídačce. Nikdy by neměl nastat případ, aby mikrofon zachytil takové věci. To prostě není fér, jelikož to kluky může dostat do problémů," mínil Marchand.

V ideálním případě však čeká Bruins proti Tkachukovi a spol už jen jeden zápas. Americký útočník a jeho spoluhráči se ale v TD Garden určitě nevzdají bez boje.

Související témata: