Hlavní obsah

Kuzněcov jako smyslů zbavený. Ruský útočník brutálně seknul soupeře do obličeje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože v nočním zápase proti Vancouveru schytal od rozhodčích jen dvouminutový trest, může si být 30letý ruský útočník Washingtonu Jevgenij Kuzněcov jistý, že Oddělení hráčské bezpečnosti NHL si na něj posvítí.

Foto: Geoff Burke, Reuters

Ruský útočník Washingtonu Jevgenij Kuzněcov během zápasu s Vancouverem.

Článek

K incidentu došlo necelé čtyři minuty před koncem druhé třetiny, kdy se rodák z Čeljabinsku snažil překonat gólmana Canucks Thatchera Demka. Při zakončení se dostal do kontaktu s Kylem Burroughsem a skončil na ledě.

Když se z něj zvednul, vzal svou hokejku do obou rukou a bez zjevné snahy zahrát puk, který byl od něj zhruba dva metry, seknul Burroughse do obličeje.

Kuzněcov od sudích vyfasoval překvapivě jen menší trest za vysokou hůl, Vancouver však v přesilovce zvýšil na 4:2. V závěrečné dvacetiminutovce ovšem přišel třígólový obrat Capitals, na kterém se Kuzněcov podílel třemi asistencemi.

Incident s Burroughsem přišel jen pět měsíců poté, co ruský útočník ve třetím utkání prvního kola play off trefil při potyčce hokejkou do tváře Noela Acciariho z Floridy. Tehdy suspendován nebyl, obdržel ale maximální možnou pokutu ve výši pěti tisíc amerických dolarů (zhruba 126 tisíc korun).

Dojde nyní i na nepodmíněný zákaz činnosti?

Měl by být Jevgenij Kuzněcov dodatečně potrestán?
ne
3,7 %
ano, měl by obdržet finanční postih
1,2 %
ano, měl by mít na několik zápasů zastavenou činnost
5,4 %
ano, měl by být potrestán finančně i zastavením činnosti
89,7 %
Celkem hlasovalo 12955 čtenářů.

Reklama

Související témata: