Hlavní obsah

Lamoriello opustil New Jersey a jako manažer nastoupí v Torontu

Newark

Lou Lamoriello více než měsíc a půl poté, co po 28 letech opustil post generálního manažera, rezignoval v New Jersey i na post prezidenta hokejových operací Devils. Následně se stal v NHL generálním manažerem Toronta.

Foto: Profimedia.cz

Lou Lamoriello bude pracovat v Torontu.

Článek

Dvaasedmdesátiletý Lamoriello působí v NHL od roku 1987 a jeho jméno bylo dosud spojeno výhradně s Devils, které při kratších epizodách vedl i z pozice hlavního trenéra. Nyní se stěhuje do jednoho z nejslavnějších klubů celé soutěže a bude usilovat o návrat Maple Leafs na výsluní. Toronto si zahrálo jedinou sérii play off za posledních deset odehraných sezón.

"Pro mě a pro všechny z nás je to něco jako homerun," netajil v rozhovoru pro server NHL.com obrovskou radost z Lamoriellova příchodu trenér Mike Babcock, jenž je rovněž novou tváří. Od roku 2005 vedl až do letoška Detroit.

"Lou je spojený s vítězstvími. Někdo, kdo na sobě makal každý den, aby byl ještě lepší a někam se posunul. Lidé a hráči našeho klubu budou mít někoho, s kým si budou moci promluvit, koho se ptát, co a jak, protože ty situace už stokrát zažil. Je to zkušený chlap, který chce stále pracovat, navíc pořád vášnivý a zapálený do hokeje, který miluje," dodal Babcock.

Lamoriello, který je od roku 2012 členem Síně slávy, se vzdal v Devils funkce generálního manažera začátkem května. Byl přitom nejdéle sloužícím generálním manažerem jednoho klubu v celé historii prestižní soutěže. Nahradil ho Ray Shero.

Lamoriello za 28 sezón své působnosti sestavil týmy, které vyhrály třikrát Stanleyův pohár (1995, 2000 a 2003), pětkrát vyhrál Východní konferenci a devětkrát získal divizní titul. Celkem byli Devils za jeho působení jednadvacetkrát v play off.

Reklama

Související témata: