Hlavní obsah

Lepší už to nebude. Jágrův zápasový program je v Dallasu nemilosrdný

Marek Burkert (Dallas)Právo

Čtyři hodiny v letadle, dvě v autobuse a Jaromír Jágr už musel s bolavými zády za lékaři, kteří mu naordinovali zápasový klid. A to byla jen jedna cesta do Detroitu. Co provedou s tělem čtyřicetiletého útočníka dlouhé tripy do Kanady teď, raději nedomýšlet.

Foto: Marek Burkert, Právo

Nadupaný kalendář hokejistů Dallasu.

Článek
Fotogalerie

„Když jsem podepsal v Dallasu, hned jsem věděl, že mě čeká hodně cestování," tvrdil Jágr. Z Texasu to do dalších destinací NHL není kousek opravdu nikam. Cesta do nejbližších měst, kde se hraje zámořská soutěž (Nashville, St. Louis), autem trvá 10 hodin...

Během devětadevadesáti dnů musí kluby odehrát 48 utkání s konferenčními soupeři. Jenže Stars vzhledem k zeměpisné poloze stráví cestováním víc než 28 mužstev ligy. Krutější itinerář má pouze Minnesota.

Ligový počítač připravil hokejistům Dallasu občas vyložené ‚lahůdky'. Šestého února hrají v Edmontonu, pak absolvují 2660 kilometrů letu domů, aby nastoupili proti Anaheimu, ale už jedenáctého opět musí na led Oilers do Edmontonu znovu. „Co se dá dělat, jinak to asi nešlo," odfrknul si Jágr.

Stars sice mohou využít komfortu luxusního Boeingu 757, jenže ani tomu se občas nevyhnou technické problémy. Minulý týden po vítězství 2:1 v Detroitu letoun stávkoval a Jágr se následkem zdlouhavého cestování roznemohl.

Zlaté časy z minulé sezóny, kdy po zápasech v New Yorku nasedl Jágr se spoluhráči z Flyers do vlaku a za 90 minut byl doma ve Philadelphii, jsou pryč. Vzhledem k časové náročnosti zkrácené sezóny bude muset číslo 68 omezit i svou ‚noční hokejovou školu', kterou s oblibou provozovalo v předchozím zámořském působišti. Jít si o půlnoci zajezdit s dvacetikilovou vestou, dopoledne vyrazit na rozbruslení, pak několik hodin v letadle a večer ještě odehrát zápas, to by zatřáslo i trénovanějšími organismy. „V extralize to byla po všech stránkách mnohem větší pohoda," uznal Jágr.

Jak daleko musí Stars za soupeři
V Pacifické divizi
San Jose2333 km (2x)
Los Angeles1992 km (3x)
Anaheim1966 km (1x)
Phoenix1423 km (2x)
Nejdelší štreky
Vancouver2842 km (1x)
Edmonton2660 km (2x)
Calgary2454 km (1x)

Reklama

Související témata: