Hlavní obsah

Manson skolil Poláka na led, pak ale dostal úder. Nebylo to fér! soptil Kanaďan

Anaheim

Metrákový chlapík Roman Polák se nebojí na ledě přitvrdit. Rány umí rozdat i přijmout a pustit se s devětadvacetiletým obráncem Toronta do pěstní výměny názorů vyžaduje značnou část odvahy. Tu ve středečním duelu našel obránce Anaheimu Josh Manson, který však byl po skončení šarvátky na ledě viditelně rozladěn. Bitku sice vyhrál, po jejím skončení však inkasoval od českého zadáka Toronta úder, který v tu chvíli již neočekával. A to jej pořádně vytočilo. "Bylo to nefér," zlobil se čtyřiadvacetiletý Kanaďan.

Foto: Mark J. Terrill, ČTK/AP

Obránce Toronta Roman Polák (vlevo) během bitky s Joshem Mansonem z Anaheimu.

Článek

Polák je řízný bek, souboje u mantinelu s ním bolí. Pocítil to i Mike Santorelli, kterého český bek nedovoleně narazil na mantinel. Role mstitele se okamžitě ujal Manson, jenž po krátkém přetahování za dresy, uštědřil svému protivníkovi rychlý úder do obličeje a poslal ho k zemi.

Rozhodčí na ledě oba borce roztrhli, Kanaďan již považoval bitku za ukončenou, proto ho závěrečná Polákova rána překvapila. "Myslím si, že přišel (úder) už trochu pozdě a to se mi  nelíbilo. Musím se příště trochu víc a déle soustředit. Myslím, že to nebylo fér," řekl po zápase Manson.

Polák obdržel za vražení na hrazení dvouminutový trest, spolu s Mansonem pak i pětiminutový za bitku. Lepší náladu měl po utkání nakonec Polák, jeho tým vyhrál v aréně Honda Center 4:0. Ostravský rodák si navíc připsal asistenci u třetího gólu Maple Leafs.

Reklama

Související témata: